ARALARINDA AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNİN BULUNDUĞU HEYET, BARIŞ HALAYI ÇEKTİ

ARALARINDA AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNİN BULUNDUĞU HEYET, BARIŞ HALAYI ÇEKTİ
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir Milletvekili Rıfat Sait, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Oya Eronat, Balkan Anadolu Derneği eş Başkanı Ender Öztürk, akademisyenler, iş adamları ve çok sayıda davetli, ‘Çözüm sürecini deste

Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu tarafından karşılanan heyet, esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Yaklaşık yüz kişide oluşan grup, Kent Müzesi’ni dolaştıktan sonra, açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Midyat ziyaretinde gerçekleştirdiği Kültür Evi’ne geçtiler.
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Oya Eronat'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 120 kişilik heyet, Bursa Balkan Oyunları Folklor ekibinin gösterisini izledi ve Kürtçe, Türkçe ve Arapça türküler eşliğinde halay çekti.
İzmir’den gelen heyet ile gerçekleştirilen ziyaret hakkında basın mensuplarına açıklamada bulunan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu “Özellikle Midyat’a geldik. Öteden beri tüm kültürlerin, etnik grupların, mezheplerin bir arada yaşadığı bir barış beldesi. Burayı da görsünler istedik. Midyat bütün Güneydoğu’ya örnek teşkil edebilecek bir belde” dedi.
Açıklamalarına barış sürecine temas ederek devam eden Ensarioğlu “Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Türkiye’nin uzunca bir süreden sonra, bu yaşanan acılardan sonra yakaladığı çok ciddi bir fırsat var, bu fırsata halkın sahip çıkması gerekir ve bunun oluşabilmesi içinde çok iyi anlatılması, çok iyi anlaşılması gerekir. İzmir’den bu dostların buraları ziyareti, görmesi, tanımasını istedik. Bu ziyaretler sıklaştıkça daha iyi bölge insanını tanıyacaklar. Bu birliktelik bu diyalog barışa güç verecek, çözüm sürecine güç verecek. Türkiyemiz'de inşallah uzunca süreden sonra özlediğimiz huzuru, barışı sağlayacağız” diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Yürekli anneler sürece destek versin’ sözlerine atıfta bulunan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ise “Bu süreci sonlandırırsa annelerin yüreğindeki acı ve sevgi, ikisi karmaşık duygulardır bu sonlandıracaktır” dedi.
İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in uçakla gelirken, iki oğlu dağda olan bir bayanla yaşadığı diyalogu gazetecilerle paylaşan Eronat, “Sayın Rıfat vekilimiz, uçakta gelirken Fatma Doğan isimli bir hanımla tanışıyorlar iki çocuğu dağda, sonra biz yan yana geldik kendisiyle, ağlıyordu, ‘Bitsin artık bu iş’ diyordu, evlat acısı yaşayanlar daha çok katkı sunuyorlar. Çünkü acı o kadar büyüyor ki şu yürekte nefrete yer kalmıyor. Başka insanların canı yanmasın, düşmanlık beslemiyor sadece acısıyla yaşıyor. Hiçbir anne ağlamasın diyor ve bu sürece katkı sağlıyor. Canı yanmayan insanlardan da empati kurmalarını bekliyoruz. Evladı dağda olan anneler var çocukları gelsin istiyorlar. Gene evladını askere gönderen anneler var davul zurnayla göndermek istiyorlar. Her telefon çaldığında yürekleri pır pır etsin istemiyorlar” dedi.
Konuşmasına annelere seslenerek sürdüren Eronat, “Ben bütün annelere sesleniyorum. El ele verelim, savaş baronlarına karşı çıkalım, çözüm için elimizden gelen her şeyi yapalım. Kol kola girelim, herkeste üzerine düşen vazifeyi yapsın, STK’lar da, basında, annelerde, babalarda. Başbakanımız haklı, annelerden isteyecek kimden isteyecek, annelerde başbakanımızın yanında olacaktır. İnşallah güzel günler gelecek” şeklinde konuştu.
Çözüm sürecini desteklemek için başlattıkları ziyaret olduğunu belirten AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ise basına büyük görev düştüğünü işaret etti. Bölgeye ilk kez gediğini kaydeden Sait, “Önemli bir kültür var burada, burada derken bütün bölgeden bahsediyorum. Böylesine zengin bir kültürü ben görmedim, ilk kez geliyorum ve benim gibi heyette yüzde seksene yakını il kez geliyor bu bölgeye, hepsinin aynı söylemi var, böylesine güzel böylesine zengin bir bölgeye ilk defa geliyoruz ve bu bölge neden yanlış anlatıldı onu anlamış değiliz. Buraları doğru anlatılmaya ihtiyacı var her şeyden önce, buradaki insanlarla kaynaşmaya ihtiyacımız var, biz doğru yaptığımızı düşünüyoruz” diye konuştu.
Başlatılan süreç konusunda değinen Sait “ Sayın başbakanımızın başlatmış olduğu bu süreç çok önemlidir ve biz bunu söylüyoruz. Çanakkale’de bir Arnavut bir Kürt şehit yan yana yatıyorsa, onların torunları da anlaşabilir, yine tüm bu bölge Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bölgesi olarak eğer gitmezsek o bölgeye bizim bölgemiz değildir, dokunmasak o insanlar bizim insanımız değildir prensibiyle geldik. Onlara dokunmak, onlara sarılmak için geldik. Biz burayı güzel anlatmak istiyoruz, buradaki insanlarla kaynaşmak istiyoruz, yanlış anlaşılmaları bitirmek ve daha samimi duygular içerisinde olmak istiyoruz” dedi.
Heyet ayrılmadan önce bir vatandaşın yanlarına gelerek ‘Yeter artık barış barış istiyoruz, ben kürdüm’ sözlerine karşı Milletvekilli Galip Ensarioğlu ‘İnşallah, bunlar için geldik’ dedi.
Heyet daha sonra Mardin’de temaslarda bulunmak üzere ilçeden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir