Akıl Suyu’na Yoğun İlgi

Akıl Suyu’na Yoğun İlgi
Antik çağlardan beri kullanılan kaliteli kayalıklarıyla ünlü bir yerleşim yeri olan Samsun'un Kavak ilçesinin Kayaköyü Mahallesi Ilıcaklar mevkisinde bulunan ‘Akıl Suyu’ sınavlara girecek öğrenci ve ailelerinin uğrak yeri oldu

Akıl Suyu olarak bilinen su, köy mevkiindeki çamaşırhane içerisinde olup kuyu şeklinde düzenlenmiş. İçerisinde rengarenk balıklarında olduğu gözlenen suyun aklı zinde tuttuğu, zihni açtığı, unutmayı engellediği inancı yaygın. Öteden beri Akıl Suyu olarak anılan suyun ünü günden güne yayılmakta. Suya en yoğun ilgiyi sınavlara hazırlanan öğrenciler ve aileleri göstermekte.

akilsuyu-2.jpg

Kayaköyü Mahallesi’nde bulunan Akıl Suyu’nu Kavak Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Ayyıldız ve Samsun Müze Müdürlüğü’nde Arkeolog ve Sanat Tarihçisi Emine Yılmaz da ziyaret etti. Ayyıldız yaptığı açıklamada, "Kayaköyü Mahallemizde bulunan Akıl Suyu’na ilgi çok büyük. Zaman zaman kuyuda kuyruklar oluşuyor. Akıl Suyu’nun insanlara şifa getirildiğine inanılıyor. Kavak Belediye Başkanımız İbrahim Sarıcaoğlu ile yapmış olduğumuz görüşmeler kapsamında bu suyun daha çok duyurulması için çalışmalar başlattık. Akıl Suyu’nun herkese şifa olmasını diliyor, bu güzel mahallemize herkesi davet ediyoruz" dedi.

akilsuyu-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel