AKCAGÖZ:”BOYKOT YOK, BİZ KAZANACAĞIZ”

AKCAGÖZ:”BOYKOT YOK, BİZ KAZANACAĞIZ”
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, CHP Ladik ilçe örgütünü, yeni taşındıkları binada ziyaret etti

Ladik İlçe örgütünde, partililerle bir araya gelen Tufan Akcagöz, ittifak yasasına ve kamuoyundaki yansımalarına değindi. Seçim ittifak yasasının, bir dayatma ile geldiğini dile getiren Akcagöz, “Seçim ittifak yasası değil, adeta bir kumpas yasası. Bir gece yarısı operasyonu ile geldi. Milletvekillerinin iradesine adeta ipotek konuldu. Komisyonlarda adam akıllı tartışılmış değil. Televizyonlar bile yayında değilken, bir oldu bittiye getiriliyor. Ülkenin demokratikleşmesi için değil, demokratik yapının tamamen tarumar edilmesi için ve seçim güvenliğini ortadan kaldırmak için getirilen bir düzenlemedir. Bu sürecin bu noktaya gelmesine kim hizmet ediyorsa, ortadaki suçun bir parçasıdır. Mühürsüz oy geçerli olur mu? Artık olacak. Bunun yasal zemini hazırlandı. Gerçi, 16 Nisan referandumunda gördük ki, ortada bir kanun olmasa da mühürsüz oylar geçerli kabul edilebiliyor. Oy pusulaları üzerinde işaret de olsa geçerli kabul edilecek. MHP, iyi yere tezgah açmış. Ortaya çıkan tablo bu. Seçim barajı sorunu kalmadı. Çıkan yasayla, yüzde bir bile oy alsa, Meclis’e girebilecek. “ dedi.

        Ladik İlçe binasının tüm CHP camiasına hayırlı uğurlu olmasını dilediğini belirten Tufan Akcagöz, “Bir defa daha, Ladik’te söylemiş olayım. 2019 yılı, kurtuluşun yılı olacak. 2019 yılında, demokrasi kazanacak, demokrasiye inananlar kazanacak. Demokrasi ve özgürlük talebimiz, bireysel bir talep değildir. Bu talep, topyekun millet için istediğimiz bir taleptir. Birileri hukuka aykırı bir seçim yasası çıkardılar diye, boykot sözleri ediyor. Yanlış. Bu dönemde söylenecek söz değildir. Boykot filan yok. AKP, korktuğu için bu yasaları çıkardı. Korktuğu için, gece yarısı operasyonlarına tevessül etti. Korkuyorlar. Üstüne gideceğiz. Ben milletimize güveniyor ve inanıyorum. Millet, mutlaka bu engeli aşmayı başaracaktır. Buna gücümüz var. Baskıyla, zorlamayla oy devşirilmeye çalışılıyor. Milletin üzerindeki baskıyı görüyoruz. Ancak artık vatandaş bıktı, usandı. Önünde, zincirlerini kırmak için bir fırsat var. O nedenle, istedikleri hileyi yapsınlar, biz kazanacağız. 2019 yılı, tüm çözülmemiş problemlerin ortadan kalkması için önemli bir fırsat olacak.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir