AKCAGÖZ: “BU HAKİMLERE NASIL GÜVENECEĞİZ?”

AKCAGÖZ: “BU HAKİMLERE NASIL GÜVENECEĞİZ?”
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş tarafından gündeme getirilen, Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından mesleğe kabulleri gerçekleşen Hakim ve Savcıların AK Parti bağlantıları ile ilgili ko

Barış Yarkadaş’ın gündeme taşıdığı gerçeklerin, Adalet Bakanlığı ve Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından görmezden gelindiğini dile getiren Akcagöz, “Önce, tüm yandaş Avukatlar sınavı geçsin diye 70 puan sınırını kaldırdılar. Normal şartlar altında bunların çoğunun 70 puanı yakalaması mümkün değildi. Onun için bu düzenlemeyi yaptılar. Yargı’nın düştüğü hale bakar mısınız? Adalet dağıtacak kurumun bu hale gelmesini, nasıl içinize sindiriyorsunuz? Sınavda 90 alanları mülakatta ele, 60 alanları Hakim Savcı yap. Adalet bunun neresinde? Eyvah ki eyvah. Hakim ve Savcıların büyük kısmının, zamanında Ak Parti ile resmî bir bağı var. Geçmişlerine bakıyorsunuz, kimi ilçe, kimi İl yöneticisi, kimi ise belediye meclis üyesi. Yargı, hiç bir kadar siyasete bulaştırılmamıştı. Şimdi soruyorum, bu Mahkemelerden adalet beklenir mi? “ dedi.

Atanan Hakim ve Savcıların, kura töreninde Tayyip Erdoğan’ı ayakta alkışladığına dikkat çeken Tufan Akcagöz, “Yargının bağımsızlığı, bu dakikadan itibaren hayal olmuş, uçmuştur. Hakimler, görevlerini yaparken kimseden emir almazlar, kimseye tâbi olmazlar. Ancak o manzara, Türk yargı tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Ve aynı gün, süper atamalar gerçekleşiyor. Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün kızı, Hakim yapılıyor, kura çekiyor, ilk görev yeri olan Elazığ'a bile gitmeden 24 saat sonra başka bir kararname ile Ankara'ya atanıyor. Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun bu tasarrufunun neresinde adalet var? Aynı şekilde, Yargıtay 6. Daire eski Başkanının oğlu da Kilis'e atanıyor, o da süper bir kararname ile ve jet hızıyla, 24 saat sonra Ankara'ya tayin ediliyor. Artık bundan sonra, çalışarak, çabalayarak bir yerlere gelmenin önü tamamen kapanmıştır. Liyakat rafa kalkmıştır. Birinin ya da birilerinin adamı olarak devlet kurumlarına girmenin önü tamamen açılmıştır. İş artık, işi bilenlerin değil, işini bilenlerin elindedir. Bunun zararlarını, toplum mutlaka yaşayacaktır. Seksen milyonluk coğrafyada, onlarca etnik kimlik ve bir o kadar farklı inanç kimlikleri var. Biz, birbirimize benzemek zorunda değiliz ama hep birlikte Türkiye’yiz. Ötekileştirerek, ayrıştırarak devlet yönetilmez. AK Parti hükümetinin yaptığı budur. Kendisine benzemeyen hemen herkesi dışlayan bir yönetim anlayışı, ülkeyi demokrasiden uzaklaştırdığı gibi, ileriki yıllarda ortaya çıkacağı muhakkak olan arızaların da temelini atmaktadır. AK Partili Avukatları Hakim Savcı yap, 45 saniyelik mülakatlarla onlara bu payeyi ver. Adaletin ruhuna el fatiha.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir