Adrenalin sporları nefes kesti

Adrenalin sporları nefes kesti
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Şahinkaya Kanyonu’nda yapılan Falcon Fest ilk günde nefes kesen gösterilere ve dünya rekoru denemelerine sahne oldu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Türkiye'nin ilk ve tek ekstrem spor festivali "Falcon Fest", Şahinkaya Kanyonu'nda yapılıyor. Bu kapsamda İngiliz sporcu Jediah Doohan, 100 saat sürecek "Dünya ip üstünde en uzun süre kalma" rekor denemesine başlamıştı. Doohan rekor denemesinin 55 saatini ipin üstünde geçirdi. Doohan 90 saat ile başka bir sporcuda olan rekoru kırmayı hedefliyor.
Kanyonda ayrıca 250 metre yükseklikte iki tepe arasında gerilen halat üzerine en uzun yürüyüşü gerçekleştirme rekorunu kırmaya deniyor. Dünya kadınlar mesafe rekor denemesinde bulunan Saraf Rixam 200 metre yürümeye çalıştı. İpin yüzde 80’ini yürüyen Sarah, sonlara yaklaştığı sırada düşünce büyük üzüntü yaşadı.
Festival ilk olarak paramotor, kano ve dragon bot gösterileriyle başladı. Daha sonra Base Jumping gösterileri izleyenlerin nefesini kesti. 19 ülkeden 19 atlayıcı metrelerce yükseklikten kendini kanyona bıraktı. Atlayış sırasında bir sporcu kayaya vurmaktan son anda kurtuldu. Bazı sporcular ise platform yerine kanyona düşerek iniş yapabildi.
Base jumping sporcusu ve organizatörlerden Cengiz Koçak, “Bugün burada 19 ülkeden 19 base jumper ve uluslararası alanda spor yapmış Türk sporcular 19 Mayıs kutlamaları kapsamında Samsun Şahinkaya Kanyonu’na geldiler. Sporcular ip üstünde yürüdü. Atlayışlar yapıldı. Uçuşlar oldu. Kayaya tırmanılıyor. Bizi izleyen insanlara ilham vererek festivali tamamlayacağız. Base jumping yapanlar arasında Hollanda’da ‘Yetenek Sizsiniz’ programında final oynayan arkadaşımız, Kırılma Noktası’nda rol alan arkadaşımız buradaydı, James Bond’un İranlı dublörü de buradaydı. Hepimiz birlikte burada güzel bir atlayış gerçekleştirdik” dedi.
Şahinkaya Kanyonu’nu dünyada duyurmaya çalıştıklarının altını çizen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Böyle bir kanyon Türkiye’de yok. Dünyada 1-2 yerde benzeri var. Biz bu doğa harikası alanı adrenalin sporlarıyla dünyaya tanıtmalıyız. Burada su sporları ve adrenalin sporlarıyla ilgili olarak stüdyo haline getirmeliyiz. Bugün herkes çok büyük bir heyecan yaşadı. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Festival çeşitli etkinliklerle 3 gün devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yerel Haber