ADAY SEÇİMDEN SONRA MI AÇIKLANACAK?

ADAY SEÇİMDEN SONRA MI AÇIKLANACAK?
Yerel Seçimler öncesi partilerde önemli gelişmeler yaşanırken, CHP’nin büyükşehir dahil açıkladığı ilçelerin çoğunda aday adı açıklanmamasına partililer tarafından tepkilere neden oluyor

31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan Yerel Seçim öncesi siyasi partilerde hareketlilik yaşanıyor. Partilerde isimler adeta havada uçuşurken, Cumhuriyet Halk Partisi’nde hiç olmadığı şekilde yarım yamalak yapılan adaylık açıklamalarına ve yaşanan sessizlik tepki oklarını Genel Merkez ve adayı açıklanmayan ilçe başkanları ile yönetimlerinin üzerine çekiyor.

“ADAYI NE ZAMAN AÇIKLAYACAKLAR”
Önceki gün CHP Parti Meclisi’nin toplanarak Samsun Büyükşehir, Vezirköprü, Bafra, Ladik ve Alaçam adaylarını açıklamasının ardından partililer, ‘Neden diğer ilçeler açıklanmıyor. Büyükşehir Belediyesinin adayı açıklanmışken mesela Samsun merkezi en çok ilgilendiren İlkadım, Atakum, Canik, Çarşamba Terme, Tekkeköy, Salıpazarı, Ayvacık, Havza, 19 Mayıs, Asarcık, Yakakent, Kavak’ta aday isimleri neden açıklanmıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı ismi açıklanmışken ona en büyük desteği verecek en önemli ilçeler neden belirlenmedi. Yoksa bu İlçelerde aday olacak isim mi bulunamıyor. Neden partiden bir açıklama yapılmıyor. Adayı seçimden sonra mı açıklayacaklar.’ Şeklinde kamuoyunda tepkiler gösteriyorlar.

aday-secimden-sonra-mi-aciklanacak-1.jpg


İL BAŞKANI ÖZDAĞ, “SÜREÇ DEVAM EDİYOR”
Söylemler üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ ile yapılan görüşmede, Büyükşehir Belediyesi ve 4 ilçede ki adayların açıklandığını hatırlatarak, “Sürecimiz sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Parti meclisimiz her hafta toplanarak adaylarını belirleyip açıklıyor. Aynı şekilde devam eden diğer haftalarda da diğer ilçelerin adayları da açıklanacaktır.Hem partimizde heyecan oluşturmak, hem de halkımızın istediği ve desteklediği en doğru aday veya adayları tespit ederek bu isimleri her hafta farklı ilçeleri parti meclisimize sunarak onaylanmasını ve aday açıklanması yapılıyor. Burada ki asıl amacımız ve hedefimiz Samsun’u ve bütün ilçelerini kazanmak istiyoruz. Çalışmalarımız bu yönde.Samsun, eski partili başkanlarımızın çalışmalarının yapıldığı yıllara dönerek halkın özlemle beklediği hizmetlerini onlara sunacağız. Bunun için halkımızla birlikte bu başarıyı elde edeceğimize çok inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

aday-secimden-sonra-mi-aciklanacak-2.jpg

Cumhuriyet Halk Partisi’nde tüm ilçelerde aday olacak ismin yakın zamanda hem Samsun İl Başkanlığınca hem de Genel Merkezden açıklanması bekleniyor.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir