Acera Gürcü Derneği Gürcülerle yemekte buluştu

Acera Gürcü Derneği Gürcülerle yemekte buluştu
Salıpazarı Acera Gürcüler Derneği, ilçede ki ve civar ilçelerde ki Gürcülerle Şelale Tesislerinde verdikleri yemekte bir araya geldiler.

Haberinin videosu için tıklayınız...

Yaklaşık 3 yıl önce Salıpazarı İlçesinde yaşayan Gürcülerin bir araya gelmesi ile kurulan Acera Gürcüler Derneği ilçe ve Çarşamba, Ayvacık, Terme İlçelerinde bulunan Gürcülerle tanışma ve kaynaşma yemeği vererek Gürcüleri İlçede bulunan Şelale Tesislerinde verdikleri yemekte bir araya geldiler.  Şelale Tesislerinde Acera Gürcüler Derneğinin verdiği yemeğe İlçe Kaymakamı İskender Çolak, Belediye Başkanı Halil Akgül, İlçe Emniyet Amiri Bünyamin Yıldız, Jandarma Bölük Komutanı Kıdemli kademeli Başçavuş Ali Güven ve çok sayıda Gürcüler katıldı.

acera-gurcu-dernegi-gurculerle-yemekte-bulustu-(1).jpg

Salıpazarı Acera Gürcüler Derneği Başkanı Adem Yazıcı, yaklaşık 3 yıl önce kurduğumuz Acera Gürcüler Derneği olarak kuruluş yıl dönümüzde kültürümüzü yansıtan yemeklerle bir araya  gelmeyi düşünüyorduk ama ilk toplantıda bunu gerçekleştiremedik. Bir sonra ki yemeğimiz de gürcü yemekleri ve kültürlerini yansıtan bir ortamda birlikte olmak üzere geldiğiniz ve ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum diyerek konuştu.

İlçe Kaymakamı İskender Çolak ise yaptığı konuşmasında, yemeğin mahiyetini bilmiyoruz. Gürcü yemekleri ve kültürünü yansıyan ortam sözleri üzerine biz bu kültürü ve yemekleri nasıl olduğunu merak etmedik dersek yalan olur. Ama buna rağmen böyle bir düşünce ile birlik ve beraberlik adına kurduğunuz derneğinin hayırlı olmasını temenni ediyorum diyerek konuşmasını tamamladı.

Yemekte Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül ise, "Kış ortasında güneşli ve sıcak bir hava da sıcak kanlı ve güzel bir atmosfer. İlçemiz de 3 yıl önce kurulan bu derneğinin yemeğinde bir araya geldik. Bu nedenle tarihimize baktığımızda Gürcü vatandaşlarımız 1900 lü yıllarda burada ikamet etmeye başlamışlar, gelmişler. Geçen bu 100 yılı aşkın süre içerisinde Salıpazar'lı vatandaşlarımız da Gürcü, Çerkes, Türk anlayışı artık bizde kalmamış hepimiz Türk olarak bir arada yaşıyoruz.  Hepimiz bir etle tırnak gibi olduk, kardeş olduk, aile olduk. Hepimiz geçmişini birazcık araştırdığında akraba olduğumuzu veya Gürcü veya başka kültürden geldiğimizi görüyoruz. Bende araştırdım benim anneannemin annesinin de Gürcü olduğunu öğrendim. Kısacası Derneğimizin amacı bu kültürümüzü, örf adet ananelerimizi devam ettirmektir. Bu oluşumların hepsi çok güzel çalışmalar ve gelecek günlerde daha güzel ve daha geniş bir kültür ve örf adetlerle bir araya geliriz" dedi.

acera-gurcu-dernegi-gurculerle-yemekte-bulustu-(2).jpg

 Salıpazarı Demokrat Parti Belediye Başkan adayı ve eski Belediye Başkanı Cavit Yıldırım ise Gürcülerin tarihte 3 defa büyük saldırıya uğradıklarını ve 1600 lü yıllarda Müslüman olduklarını belirterek 93 harbi denilen savaşla Türkiye'ye yerleşmiş olduklarını dile getirdi. Türkiye içinde huzur ve kardeşlik içinde yaşadıklarını ve gelenek göreneklerini kaybetmemek için böylesi oluşumlarla da tarihlerine sahip çıktıkları için Gürcüler Derneği başkan ve yönetimine teşekkür etti.

Konuşmalar sonrasında davete katılan Gürcülere yapılan yemek ikramları sonrasında uzun spüre sohbet ederek yemek sona erdirildi.

acera-gurcu-dernegi-gurculerle-yemekte-bulustu-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber