2.Büyük Buluşma Gerçekleşti

2.Büyük Buluşma Gerçekleşti
Samsun Çarşambalılar derneğinin organize ettiği 2. Büyük buluşma günü Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği Etkinliği adı altında Samsun da büyük katılımla düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

FOTO-GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Çarşambalılar büyük buluşma gününde bir araya gelen Çarşambalılar ve civar ilçelerden katılan davetliler Çarşambaya has yöresel ürünlere büyük ilgi gösterdi. Samsun Valisi Hüseyin AKSOY, Çarşambalı Büyük Şehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ , Samsun İl Başkanı Fuat KÖKTAŞ ,Eski Çarşamba İlçe Kaymakamı Ali BAKOĞLU Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin DÜNDAR Çarşamba İlçe Başkanı Av. Halit DOĞAN Çarşamba Sanayi ve Ticaret odası Başkanı Ahmet YILMAZ, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil AKGÜL, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa BELUR, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail GÜNGÖR, Eski Vekil Fatih ÖZTÜRK ve çok sayıda siyasi partilerin temsilcileri ve yöneticilerin bir araya geldi.

SARIOĞLU “ DERNEĞİMİZ HIZLA GELİŞİYOR”

 2. Çarşambalılar buluşmasında Çarşambalılar Dernek Başkanı Saadettin SARIOĞLU’nun yaptığı açılış konuşmasında “Çarşamba Yardımlaşma ve Haberleşme derneğimizin  2.Büyük buluşma gününe hepiniz hoş geldiniz.Derneğimizin amacı halkımızın arasında yardımlaşmayı ve haberleşmeyi sağlamaktır.Derneğimizin faaliyetlerini her yıl daha kapsamlı bir şekilde genişleterek büyüterek faaliyetlerimizi daha üst seviyelere getirmek için Çalışmalarımızı sürdüreceğiz.Derneğimizin göstermiş olduğu faaliyetlerde bizlere desteğini esirgemeyen her kesime teşekkür ederiz.Bu noktada bizlerden desteğini esirgemeyen Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ ve Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin DÜNDAR başkanlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca bizlere bu noktada yine yardımlarını esirgemeyen Belediye Başkanı Halil AKGÜL ve Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa BELUR’a diğer birimlere teşekkürlerimi iletiyorum. Faaliyet binamızın daha iyi hizmet verebilmesi için siz değerli hemşerilerime daha iyi hizmet verebilmek adına yeni daha büyük bir alanda faaliyet göstermek istiyoruz. Bu alanda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Derneğimizin faaliyetleri devam edecek. Ramazan ayında gıda yardımları okullarda okuyan öğrencilere yardımlarımızı elimizden geldiği imkanlar neticesinde devam ettireceğiz. Önceki dönem dernek başkanlarımızın ve yöneticilerimizin bizlere büyük katkıları olmuştur. Katkılarından dolayı teşekkürlerimizi onlara bir borç biliyoruz.”diyerek sözlerini tamamlayan dernek başkanı Saadettin SARIOĞLU bir dahaki düzenleyeceğimiz büyük buluşma gününde bir araya gelmemiz temennisiyle katılımlarınızdan dolayı her kesime teşekkür ediyorum dedi.


YILMAZ, “ GÜN GÜN BÜYÜYORUZ”

Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ yaptığı konuşmada ise “ sevgili hemşerilerim ikinci büyük buluşmaya hoş geldiniz. Hepinizi sayg, sevgi ve muhabbetle kucaklıyorum. Geçen yıl kutladığımız 1.si olan buluşmamızda kutlamamızı dernek binamızda yapmıştık. Orası biraz ufak gelmişti. Bu gün burada yaptığımız buluşmada  hemşerilerimiz burayı da doldurmuşlar güzel bir kompozisyon ortaya çıkarmışlardır. Kendilerine katılımlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bu noktada dernek başkanımız ve dernek yöneticilerini gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum.Bu gün burada sadece Çarşambalılar yok, civar ilçelerimizden güzel insanlar görüyorum. Derneğimizin göstermiş olduğu faaliyetleri, ortaya koydukları ürünleri ve mutfağı bizlerle paylaşarak bizimle beraber olduklarından dolayı çok mutluyum. Farklılığımızın bütün zenginliklerini stant stant hissedildiği bir kültürel örnek var bugün burada. İşte bu,  bizi  bir araya getiren kültürel farklılıklardır. Bu gün bu güzellikleri hep birlikte paylaşıyoruz. Bu gün burada sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum diyerek sözlerine son veren YILMAZ katılan,destek veren herkese tekrardan teşekkür etti.

VALİ AKSOY “ BU FAALİYETLER GELECEK NESİL İÇİN ÖNEMLİ”

Samsun Valisi Hüseyin AKSOY Çarşamba Yardımlaşma derneğinin gerçekleştirdiği bu etkinlik de sizlerle bir arada olmaktan mutluyum, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bu tür etkinlikler bir sonraki kuşaklar aktarılacak olmasından dolayı büyük önem taşıyor. Geleneksel anlamda üretimini yaptığımız ve zaman geçtikçe unutulmaya yüz tutan bir çok konunun bu etkinliklerle hatırlanmasına vesile oluyor. Bu gün burada stantları gezerken birçok el emeği göz nuru, yiyecek üretimine kadar tutun da çok farklı çalışmaları burada sergiliyorlar. Bu faaliyetler gelecek nesiller için önemli bir örnek teşkil eder. Gelecek nesiller için bu faaliyetlerin yaşatılması gerekmektedir. Çarşamba ilçemiz Samsun’un en önemli ilçelerinden birisidir. Bu gün itibariyle baktığımızda Çarşamba ilçemizin nüfusu 136 bin 184 , ancak Çarşamba nüfusuna kayıtlı olup dışarıda ikamet eden insanlarla beraber bakacak olursak 235 bin 913 kişi bulunmaktadır. En fazla çarşambalının yaşadığı iller sıralamasın da sırada İstanbul ilk sırayı alıyor. Böyle nüfusa sahip olan ilçemizin yöresel olarak ortaya koyduğu bu güzel günde bulunmaktan mutlu olduğumu belirtir herkese saygı ve sevgilerimi sunarım.

Konuşmaların ardından yöresel stantları gezen vali AKSOY, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, İl Başkanı Fuat KÖKTAŞ, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin DÜNDAR ve Yeni İlçe Başkanı Halit DOĞAN, diğer siyası parti başkanları ile birlikte bölgeye özgü yiyeceklerden tadarak 2. Çarşambalılar buluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

 

Haber-Foto:  Nilgün AYDIN- Nevzat AKKAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber