14 YÜKÜMLÜYE SERTİFİKA TÖRENİ

14 YÜKÜMLÜYE SERTİFİKA TÖRENİ
Gönüllü olarak görev alan yükümlülere sertifikaları törenle verildi

Kursu başarı ile tamamlayan yükümlülere sertifikaları Kaymakam Doç.Dr. Şükrü Yıldırım, Sayın Belediye Başkanı Halit Doğan ve Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül tarafından verildi.

14-yukumluye-sertifika-toreni-1.jpg

Kaymakam Doç.Dr. Şükrü Yıldırım “yükümlülerin hayata hazırlanması ve meslek sahibi olmalarında bu gibi kursların önemli olduğunun altını çizerek kurumların işbirliğinde sayılarının artmasını temenni ettiklerini ifade ederek ayrıca okulların boyanmasında katkı veren yükümlülere de ilçe adına teşekkür ediyoruz” dedi.

14-yukumluye-sertifika-toreni-2.jpg

Belediye Başkanı Halit Doğan “belediyemiz işbirliği ile boya malzemesi verdiğimiz 38 okulun boyanmasında emek veren denetimli serbestlik yükümlülerine sertifikalarını vermekten memnuniyet duyuyoruz, ilçemiz adına teşekkür ederiz” dedi.

14-yukumluye-sertifika-toreni-4.jpg

Başsavcı Gültekin Bülbül “Yükümlülerin topluma kazandırılmasında önemli işlevi olan kamu hizmeti cezalarını büyük bir özveri ile okullarımızı boyayarak yerine getiren ve kursu başarı ile tamamlayan yükümlülerimizi kutluyorum. Bu noktada emekleri için teşekkür ediyorum. Ayrıca yükümlülerin topluma kazandırılmasında kurumlar arası işbirliğinin ne denli önemli olduğu da bir kez daha ortaya çıkmıştır. Başta Belediye Başkanlığımıza ve diğer tüm katkı veren kurumlarımıza teşekkür ediyor bundan sonra da yükümlülerimiz adına diğer kurumlarımızdan katkı ve işbirliklerinin devamını bekliyoruz” dedi.

Koruma Kurulu Başkanlığı olağan toplantısının ardından yapılan sertifika törenine Denetimli Serbestlikten Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Yusuf Bayri ile üyeler Denetimli Serbestlik Müdürü Canan Soğukpınar, A Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Selman Akın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Tevfik Akın, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Zekai Varol, İşkur Hiz.Merk.Şb.Müdürü Rıfat Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü , İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Akman, T.C Ziraat Bankası Şube Müdürü Mehmet Kaplan, T.Halk Bankası Müdürü Ramis Kurt, Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi İkinci Başkanı İsmail Çelik, Ticaret Borsası Başkanlığı Genel Sekreteri Eftal Yetimoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Sercan Yaşar katıldı.

Sertifika töreninde söz alan yükümlü R.A “denetimli serbestliğe başlamadan önce hayatının son derece kötü olduğunu, başlarda istemsizce geldiği çalışmaların zamanla hayatında çok şeyi değiştirdiğini belirtti. Ailesinden uzak olduğunu, alkol ve uyuşturucu bağımlılıklarından dolayı çalışamadığını, 5 yaşındaki çocuğunun büyüdüğünü bile fark edemeyecek durumda olduğunu ancak kursun başlamasıyla sabahları erken kalkmaya başladığını, bir amacı olmaya başlayınca bozulan aile ilişkilerini daha kolay toparlayabildiğini ifade etti. Çocuklar için bir şeyler yapmaktan ötürü manevi yönden de huzurlu olduğunu ve bu sayede hayata daha sıkı tutunmayı öğrendiğini belirten R.A aynı zamanda bu kurs sayesinde meslek sahibi olduğunu emeği geçen başta denetimli serbestlik müdürlüğüne ve ilgili tüm kurumlara teşekkür ettiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber