112 Acil Servisi Gereksiz Yere Meşgul Etmeyin Uyarısı

112 Acil Servisi Gereksiz Yere Meşgul Etmeyin Uyarısı
112 Ambulans Servisi Başhekimi Barış Çankaya, 112'yi gereksiz yere meşgul edilmemesi konusunda uyarıda bulundu

 

“112 Acil Çağrı Merkezi'ni acil ise arayın” diye hatırlatan Başhekim Çankaya," Yardıma ihtiyaç olduğunuz anda 112'yi arayın. Sakin olun. Panik halindeyseniz başka birine arattırın. Size cevap veren görevliye kendinizi tanıtarak olay kısaca anlatın ve olay kaza ise kaç yaralı olduğunu bildirin. Olay yerini taraf ederken mümkün olduğu kadar cami, okul, market ve park gibi yerlerin yanı veya kınında olduğunu anlatın. Görevlinin sorularına cevap verin ve yapılan ilkyardım uygulamasını anlatın. Sizinle konuşan görevli telefonu kapatmadan siz kapatmayın ve aradınız telefon numaralarını meşgul etmeyin" dedi.

Bir kazaya nasıl müdahale edebileceğini anlatan Barış Çankaya, "Öncelikle kendi güvenliğini ve sonra da yaralıların güvenliğinden emin olun. Aracınızı kaza yerinden en fazla 50 metre yakında güvenlik bir yere park edin. 112'yi arayın. Olay yerinin ön ve arka kısmına üçgen reflektörleri yerleştirin. Kaza yapan araçların kontak anahtarını kapatın. Benzin ya da gaz sızıntısına karşı sigara ve ateşli maddelerle yaklaşmayın ve yaklaşılmasına izin vermeyin. Yakıt sızıntısı veya yangın tehlikesi yoksa yaralıyı araçtan çıkarmayın, hareket ettirmeyin ve kurtarma ekibini bekleyin" diye konuştu.

Başhekim Çankaya, 112 Acil Servisi'nden yardım istenilecek durumları şöyle sıraladı: "Trafik kazası, felç, şuur kaybı, astım krizi, solunum problemleri, zehirlenmeler, yüksek ateş, yüksek tansiyon, şiddetli göğüs ağrısı, ani çarpıntı hissi, ciddi alerjik durum, iş kazaları, yüksekten düşme, elektrik çarpması, ciddi göz yaralanması, suda boğulma, intihar girişimi, donma, soğuk-sıcak çarpması, ciddi yanıklar, önem arz eden kanamalar, terör, sabotaj gibi sebeplerle olan yaralanmalar ile yangın."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel