MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

ZAMANIN ÖNEMİ

ZAMANIN ÖNEMİ

Günlük hayatımızda zaman deyince fazla  önemsemeyip geçiyoruz. Güneşin sabah doğması, akşam batması ve takvimden kopardığımız her yaprak ve saatin çıkardığı her sesle geçen saniye ve dakikalar aslında ömrümüzden bir parça alıp götürüyor. Hiçbir şey olduğu gibi kalmıyor her şey zamanla yıpranıp değişikliğe uğruyor.

Vücudumuzdaki organlar ve hücreler bile bir düzende saat misali durmadan çalışıyor. Durduğu zaman zaten hayatın ve yolun sonu demektir. Onun içindir ki bu kısa hayatımızın en önemli parçası olan zamanımız güzel ve iyi değerlendirmek varken üç günlük dünya malı için insanları kırıp dökmek, kalp kırmak, gönül yıkmak niye ? Hayatımızı yaşarken helalinden alın terinden kazanıp çoluk çocuğumuza bir şeyler vermek veya kalıcı bir eser bırakmaktan daha iyi bir miras olabilir mi?

Gözlerimizi ve gönüllerimizi sadece bize kolunu açanlara değil sırtını dönenlere de çevirmek daha güzel olmaz mı ? Hayat felsefesine bağlı olduğunu sanan ve zamanı güzel değerlendiremeyen öyle insanlar var ki ömürleri sefalet içinde geçiyor. Bu da insanın hayatı kendi kafalarınca yorumlamalarından oluyor. Bir bilgenin dediği gibi sadece uzun süren hayat, hayatlarının en iyi değildir, sağlık sıhhat ve afiyet üzerine bir hayat hayatlarının en güzelidir.

Günlük hayatımızda sabahleyin güneş doğmasıyla başlayan bir günlük kısa zaman içinde akşamleyin güneş battıktan sonra başımızı  yastığa koyduğumuzda kendimize şu soruları sorsak çok iyi olur. Bugün kendin için ne yaptın ? Her  şeyden önce kendinle barışık olup bize bahşedilen sağlıklı ve güzel vücudumuzu her türlü sağlıksız ve zararlı alışkanlıklardan koruyup sıhhatimize dikkat ettik mi ? Kendi kendimize soracağımız ikinci soruda şöyle olmalıdır:
Bugün evin ve ailen için ne yaptın ? İnsanoğlu sosyal bir varlıktır. Sadece kendimiz için değil en değer verdiğimiz onlarla mutlu olduğumuz ailemiz, evimiz için yaşamakta ve onlar için çalışmaktayız. Anne baba ebeveyn ve çocuklarımızdan oluşan çekirdek ailemiz toplum olarak bizi ayakta  tutan en değerli en güzel varlıklarımızdır. Onlara karşı birçok sorumluluklarımız vardır. Helalinden kazanıp çalışıp evimize çoluk çocuğumuza bakmak onları en güzel şekilde yetiştirmek büyüklerimize saygıda kusur etmemek küçüklerimizi vatana ve millete faydalı olacak bir şekilde yetiştirmek en büyük görevimizdir.Bizler bu güzel ülkenin ve toplumun birer parçasıyız. Bu ülkenin bir ferdi olarak ülkemize ve milletimize karşı birçok sorumluluklarımız vardır. Hangi işi yapıyor olursak olalım görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. Milletimizi ülkemizi çok sevip ülke menfaatlerini ön planda tutarak milletin malını en güzel şekilde korumak ve kollamak en büyük şiarımız olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle hayatımızı yaşamaya çalıştığımızda kazancımızda bereketi olur, hayatımızda mutlu ve huzurlu geçer, toplum içinde de sevilir ve sayılırız... Bu duygularla herkese sağlıklı günler ve esenlikler dilerim...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi
SON YAZILAR