- Haberler
- Karadeniz
- Üniversitedeki hayalini memleketinde gerçekleştirdi! İlçenin ilk kadın girişimcisi oldu
Üniversitedeki hayalini memleketinde gerçekleştirdi! İlçenin ilk kadın girişimcisi oldu
Giresun'un Görele ilçesinde yaşayan Fulden Çavuşoğlu, üniversite yıllarında kurduğu kendi işletmesini açma hayalini memleketinde hayata geçirerek ilçenin ilk kadın girişimcisi oldu. Yaklaşık beş yıldır faaliyet gösteren aile işletmesini her geçen yıl büyüten Çavuşoğlu, üretim kapasitesini artırırken kadın girişimcilere de ilham veriyor.
Üniversitede işletme eğitimi aldığı dönemde kendi markasını oluşturmayı hedeflediğini belirten Çavuşoğlu, mezuniyetinin ardından ailesinin desteğiyle Görele'de fındık işleme tesisi kurduğunu söyledi.
İşletmenin 2021 yılında faaliyete geçtiğini ifade eden Çavuşoğlu, "İşletme bölümünde okurken en büyük hedefim kendi markamı oluşturmak ve onu büyütmekti. Eğitimimi tamamladıktan sonra annem, babam ve ağabeyimin desteğiyle bu hayalimi gerçeğe dönüştürdüm. Bugün beşinci sezonumuza hazırlanıyoruz." dedi.
Tesiste kavrulmuş, natürel ve çifte kavrulmuş fındığın yanı sıra şekerli ve şekersiz fındık ezmesi üretimi yaptıklarını aktaran Çavuşoğlu, özel günler için fındıklı kurabiye ve çikolatalı fındık gibi ürünler de hazırladıklarını belirtti.
Kendi markalarının üretiminin yanı sıra bölgedeki üreticilere de hizmet verdiklerini ifade eden Çavuşoğlu, üreticilerin fındıklarını kırma, kavurma, vakumlama ve taleplere göre işleme işlemlerini gerçekleştirerek teslim ettiklerini söyledi.
İşletmeyi kurduğu ilk dönemde kadın girişimci olmasından dolayı çeşitli önyargılarla karşılaştığını dile getiren Çavuşoğlu, zamanla bu algıyı kırmayı başardığını vurguladı.
İlk günlerde kendisine "Bu işi yapabilecek misin?" şeklinde sorular yöneltildiğini anlatan Çavuşoğlu, "Bize güvenmeyen, hatta sırf yapamayacağımı söylemek için gelenler oldu. Ancak ürünlerimizin kalitesini gördükten sonra aynı kişiler düzenli müşterimiz haline geldi. Şimdi geldiklerinde beni özellikle soruyorlar. Bu da verdiğimiz emeğin karşılığını aldığımızı gösteriyor." ifadelerini kullandı.
Butik üretim anlayışıyla faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Çavuşoğlu, önceliklerinin her zaman kaliteyi korumak olduğunu söyledi.
Fındık üretiminde her yıl farklı zorluklarla karşılaştıklarını ifade eden Çavuşoğlu, buna rağmen aynı kalite standardını koruyarak müşteri portföyünü genişletmeyi ve aile işletmesini daha da büyütmeyi hedeflediklerini kaydetti.