• Haberler
  • Güncel
  • Türk dizileri için uluslararası medya buluşması başlıyor

Türk dizileri için uluslararası medya buluşması başlıyor

18 ülkeden 37 basın mensubu, Türk dizilerini konu alan uluslararası medya programı kapsamında İstanbul'da bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca düzenlenecek Türk Dizileri Uluslararası Medya Programı, 28-30 Ağustos tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Program kapsamında 18 ülkeden 37 uluslararası basın mensubu, Türk dizilerinin yapım süreçlerini ve sektördeki gelişmeleri yerinde inceleyecek.

İlk gün çalıştay düzenlenecek

Programın ilk gününde Türkiye Markasının Küresel Anlatısı: Türk Dizileri Çalıştayı gerçekleştirilecek. Uluslararası gazeteciler, sektör profesyonelleriyle bir araya gelerek röportaj ve özgün içerikler hazırlama imkanı bulacak.

Katılımcılar ayrıca Türk dizilerinin çekildiği setleri, film platolarını ve teknik altyapıyı yerinde görecek.

İstanbul’un tarihi noktaları gezilecek

Program kapsamında film platolarının yanı sıra İstanbul Boğazı’nda tur düzenlenecek. Katılımcılar, Türk dizilerinde sıkça kullanılan İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarını da ziyaret edecek.

Programın son gününde Topkapı Sarayı ile Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ziyaret edilecek. Ardından dizi ve film çekimleriyle öne çıkan Balat ve Fener semtleri gezilerek program tamamlanacak.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!