Tatvan'da görülen kelebek Bitlis listesine girdi
Afrika kökenli göçmen kelebek türlerinden Beyaz Öncü Kelebeği, Tatvan'da doğa fotoğrafçıları tarafından görüntülendi. Gözlem, türün Bitlis'teki ilk kaydı olarak kayıtlara geçti.
Bitlis’in Tatvan ilçesinde arazi çalışması yapan doğa fotoğrafçıları Oktay Subaşı ve Nusret Altan, bölgede daha önce görülmeyen bir kelebek türünü görüntüledi. Yapılan incelemede kelebeğin Beyaz Öncü Kelebeği (Belenois aurota) olduğu belirlendi.
Sıcak iklimleri tercih eden ve Afrika kökenli göçmen türler arasında yer alan Beyaz Öncü Kelebeği, Türkiye’de daha önce Siirt, Batman, Mardin, Şırnak, Hakkari ve Diyarbakır’da kaydedilmişti. Tatvan’daki gözlemle birlikte tür, Bitlis’in kelebek türleri listesine ilk kez dahil edildi.