TARSİM’DEN ÇİFTÇİLERE BİLGİLENDİRME

TARSİM’DEN ÇİFTÇİLERE BİLGİLENDİRME
Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda TARSİM yetkilileri tarafından tarım sigortası hakkında çiftçilere bilgi verildi.

T.C.Tarım ve Orman Bakanlığı,Hazine ve Maliye Bakanlığının ortaklaşa çiftçileri desteklemek adına yapılmış olan proje çiftçilerin ürünlerinin yok olmaması ve hayvancılıkla uğraşan üreticinin hayvanlarının sağlığı ile ilgili sorunlarda maddi kayıp yaşamasının sonucunda oluşturulan TARSİM desteği hakkında Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda Çarşamba’lı çiftçilerle bir toplantı düzenlendi.

20200219_140616.jpg

Toplantıya katılanlar arasında Tarım ve Orman Müdürü İlçe Tarım Müdürü Osman Akman, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Enver Şahin, TARSİM yetkilisi Erhan Kocabaş ve Çarşambalı Çiftçiler yer aldı.

Toplantıda Tarım ve Orman İlçe Müdürü Osman Akman yaptığı konuşmada, tarım sigortasının önemine dikkat çekti.  Müdür Akman’ın yaptığı kısa konuşmanın ardından TARSİM yetkilisinin sunumuna geçildi.

Daha çok Çarşamba ilçesinin yaycılar ve ovacık köylerinde meydana gelen don ve sel felaketinin yaşanmasıyla gündemin açıldığı toplantıda TARSİM yetkilisi Erhan Karakuş merak edilenleri ve kurumun nasıl çalıştığına ilişkin bilgileri gelen konuklarla paylaştı.

Karakuş, TARSİM topluluğunun içinde yer alan birimlerden bahsetti. TARSİM birliğinin içinde orman bakanlığının hazine ve maliye bakanlığının Türkiye sigorta birliğinin Türkiye ziraat odası birliğinin ve tarım sigortaları havuz işletmesinin yer aldığını söyledi.

img_2099.jpg

Toplamda 24 adet sigorta işletmesiyle çalıştıklarını dile getiren Karakuş, Bu işletmelerin aracı olduğunu gerekli evrak ve bir dizi işlem sonrası maddi kaybın tespit edilip bu zararı TARSİMİN kendisinin karşılayacağını vurguladı.

Sigorta yaptıran çiftçilerin sigortalarının 7 gün sonra başlayacağına dikkat çeken yetkili seracılıkta arıcılıkta meyve ve sebzecilikte su ürünlerinde ve hayvancılıkta yapılan sigorta işlemlerinin birbirinden farklı olduğunu her sigortalama için belli bir yüzdelik dilim ve ödeme yapılması gerektiğini kaydederek, tüm bu işlemlerden önce çiftçilerin ÇKS’ye kayıt işlemelerini yapmaları gerektiğini hatırlattı.

Toplantı çiftçilerle soru cevap ve kitapçık ile şapka dağıtımıyla son buldu.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber