VEKALETLE KURBAN BAĞIŞ STANDI AÇILDI

VEKALETLE KURBAN BAĞIŞ STANDI AÇILDI
Çarşamba İlçe Müftülüğü tarafından Zübeyde Hanım meydanında vekalet yoluyla Kurban Bağış standı açıldı

Çarşamba İlçe Müftülüğü tarafından, 2024 yılı vekalet yoluyla kurban bağışı çalışmalarının duyurulması amacıyla vekaletle kurban bağışı standı açıldı. Emirgan parkında açılan standın açılışı Çarşamba İlçe Müftüsü Cemal Uzun tarafından yapıldı.

1-001.jpg

Bağış standının hayırsever ile ihtiyaç sahibi insanlar arasında köprü vazifesi gördüğünü ifade eden Çarşamba İlçe Müftüsü Cemal Uzun; “2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Bağışı çalışmalarının halkımıza duyurulması amacıyla Tarihi yürüyüş köprüsü yanındaki Emirgan Parkında Vekaletle Kurban Bağışı Organizasyonu tanıtım standımızı açtık. Vatandaşlarımız gerek Müftülüğümüze gelerek, gerek stanttaki görevlilerimiz veya cami görevlilerimiz vasıtasıyla Kurban Bağışlarını yapabilmektedirler.

2.jpg

2024 yılında yurt içi Kurban bedeli 11.750 TL, yurt dışı 4.750 TL olarak belirlenmiştir. Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığınca yurt içinde ve dünyanın 149 ülkesinde 32 yıldır mazlum ve mağdur coğrafyalarda yürütülen Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu vasıtasıyla kesilen kurbanlar ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra savaş ve afet bölgelerine, kıtlık ve kuraklıkla mücadele eden ülkelerden bir Müslüman’ın selamına muhtaç bölgelere kadar dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bu manada vatandaşlarımız Kurban bağışlarını gönül rahatlığı ile Müftülüğümüze teslim edebilirler” ifadelerini kullandı

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber