Serpme böreğin yaşayan ustası
Antalya'nın coğrafi işaretli serpme böreğini 69 yıldır yapan 81 yaşındaki Tevfik Ekizler, dedesinden devraldığı mesleği aynı özenle sürdürürken, geleneği oğluna devretmeye hazırlanıyor.
"Hayata yeniden başlasam yine börekçi olurdum"
Mesleğini büyük bir tutkuyla yaptığını dile getiren Tevfik Ekizler, yeniden seçme şansı olsa yine aynı işi yapacağını söyledi.
Gençlere gastronomi alanına yönelmelerini tavsiye eden Ekizler, "Yeme içme sektörü hiçbir zaman bitmez. Ben hayata yeniden başlasam yine börekçi olurdum." diye konuştu.
81 yaşında üretmeye devam ediyor
İlerleyen yaşına rağmen her gün tezgâhın başına geçtiğini belirten Ekizler, yaşını hiçbir zaman engel olarak görmediğini söyledi.
Kendisini hâlâ genç hissettiğini ifade eden usta, "Ben rakamlara takılmam. Allah sağlık verdiği sürece güzel börekler yapmaya devam edeceğim. İnsanların memnuniyeti bana güç veriyor." dedi.
Uzun yıllardır müşterisi olan vatandaşlar da Tevfik Ekizler'in serpme böreğinin Antalya'nın simge lezzetlerinden biri olduğunu belirterek, yıllardır aynı kaliteyi ve lezzeti korumasının en büyük başarısı olduğunu dile getirdi.