İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

SAMSUNSPOR'UN ZOR 4 HAFTASI

SAMSUNSPOR'UN ZOR 4 HAFTASI

Süper ligde son 4 haftaya girildi. Şampiyonun kim olacağından ziyade Samsunspor’un ligde kalıp kalmayacağı bizim için daha önemli.

İstanbulspor düşmüştü, Pendik bu hafta Kayseri takımına kandi sahasında yenilince büyük oranda düştü denilebilir.

Geriye kaldı iki takım, bunlardan biride bu hafta oynanacak Gaziantep – Hatay maçından sonra olacak. Benim öngörüme göre Hatay olacak. Hatay galibiyeti ve beraberlik bizim işimize gelir. Bu takımlardan Hatay ile 6 Gaziantep takımı ile 5 puan farkımız var. Bence Gaziantep yener ve bizle puan farkını Trabzon’la yapacağımız maçı öncesinde 2 ye düşürür bizim alacağımız puanlarda farkın eski haline gelmesine vesile olacaktır.

36 puanlı Konya ve Karagümrük takımlarından Konya Fenerbahçe’ye kaybeder normalde yerinde kalır, Karagümrük Kayseri deplasmanına çıkacak ve 40 puanlı kayseri ile karşılaşacak. Kazanırsa 39 a 40 olacak puanları.

Her maç kendi içinde önemli, alınan 1 puanlar bile kıymetlidir.

Yine 38 Puanlı altımızda yer alan Ankaragücü takımı sahasında Alanyasporu yenecektir ve 41 puana ulaşacaktır.

39 puanlı Samsunsporumuz Trabzonspor’u ağırlayacak, bu maçı kazandığımızda düşme noktası ile aramıza epeyce bir mesafe koymuş olacağız.

Avrupa ligini hedefleyen Trabzonspor en yakın rakibi Başakşehir’in 6 puan önünde o yüzden maça nispeten rahat çıkacak.

Oynamadan kazanılamayacağı gerçeğinin altını çizerek, Trabzonspor- Samsunspor gerginliği çıkarmak isteyenlere zemin hazırlayan bir maç izlemeyiz inşallah.

Malum bizim buralarda Trabzonspor pek sevilmez, geçmişten gelen olayların gündeme getirilerek köpürtülmesi bize zarar verir.

Bu maçı kaybetsek bile kalan 3 maçta oynayacak oyunculara ihtiyacımız var. Fofana, Kasımpaşa maçında haksız bir sarı kartla bu maçta yok. Dimatta yok gereksiz bir sarı karttan.

Bu maçta oluşturulacak gerginlikle kimsenin kırmız kart görmesi veya takımımızın ceza almasına hizmet etmemesi gerekir.

Bu bize maçı kaybetmekten fazla zarar verir aman dikkat.

Futbolu vatan millet meselesine çevirmeyelim.

Benim kişisel kanaatim maçı kazanırız ve bu işi burada bitiririz. Hocamız Gisdol deyimi ile de kazanamasakta kaybetmeyiz.

Geride kalan 3 maçta Konya deplasmanı ardından Alanya ile içerde ve son maçta İstanbul’da Karagümrük maçlarımız var.

Her takımın rakibini yenebileceği maçlar oynuyoruz Trabzon ve Alanya maçları düşme tehlikesi olmayan takımlarla yapacağımız maçlar olduğu için avantajlıyız tek sıkıntımız takımımızın bu noktaya bu kadro ile gelmek için verdiği mücadelede yorulduğu gerçeği. Kamuoyunun anlamak istemediği bu.Samsunspor gerçekten düşmüş bir takımdan buraya geldi ve ligde kalacak.

Her takımın benzer maçları var.Samsunspor en yakın düşecek rakibinden 5 puan önde bu çok kıymetli bir fark , bu farkı koruyacak ve Süper ligde kalacağız.

Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi