Samsunspor Genel Kurula Gidiyor

Samsunspor Genel Kurula Gidiyor
Başkan Kar “Şehrin ileri gelen insanlarından destek alamadığımız ve akımın bu durumdayken şampiyonluğa oynayamayacağı için kulübün önünün açılması adına genel kurul kararı aldık” dedi

 

Samsunspor Başkanı Emin Kar liglerin bitmesinin ardından yaptığı bir takım görüşmeler sonucu 15 Haziran’da kulübün genel kurula gitmesini kararlaştırdıklarını söyledi. Nuri Asan Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Kar, “Genel kurul kararı almaktan çok da hoşnut değilim. Ben görevde değilken de eleştirdiğim bir konuydu. En azından süremizi doldurmamız gerektiğine inanıyorum. En az 2 veya 3 sene hem yönetim hem de teknik adamın görevine devam etmesinden yanayım. Ancak şartlar uygun olmadığından dolayı Samsunspor’un adı 2 - 3 ayda bir genel kurulla anılıyor.” dedi.

SON 10 AYDIR NERELİ OLDUĞUM SORGULANDI

Söylediği her sözün kongre kararı almalarının sebebi olduğunu belirten Başkan Kar, “10 ayda 3 kere kongre kararı aldık. Önümüzdeki sezon için çok geç kalmadan gelecek arkadaşlara da her türlü konuda yardımcı olmak adına elimizden geleni yapacağız. Ben 33 yıldır Samsun’dayım ve hiç kimse benim nerede doğduğumu ve nereli olduğumu sorgulamadı. Ancak bu son 10 aylık süreçte benim nereli olduğumu sorgulamaya başladılar. Ancak bunun ötesinde benim Samsunspor için neler yaptığım ve neler yapamadığım sorgulansaydı ben onları takdir ederdim. Ben 22 Temmuz günü evde oturmuş olsaydım ve Başkan olmasaydım bile halen büyük kaptan olarak, taraftarlarımızın efsane onbirinin bir oyuncusu olarak Samsunspor’un unutulmazları arasındaydım. Ben Samsunsporlu Emin olarak büyüdüm ve halen de burada hizmet ediyorum. Onun adamı, bu partinin adamı gibi söylemlere de bugüne kadar hiç cevap vermedim. Ben hiç kimsenin adamı olmadım, sadece Samsunspor’a hizmet edebilmek için takım kayyuma kalmasın diye bir şeyler yapmaya çalıştık. Hala o niyetteki insanlar, 15 gün sonraki genel kurula gelsinler takımı kayyuma mı yollayacaklar ya da ne istiyorlarsa gelip yapsınlar.” diye ifade etti.

ADAY DEĞİLİM

Şehrin ileri gelen insanlarından destek alamadıkları ve bu takımın bu durumdayken şampiyonluğa oynayamayacağı için kulübün önünün açılması adına genel kurul kararı aldıklarını belirten Başkan Kar, “Bu takımın yeri Süper Lig’dir. Biz şehir olarak, kulüp olarak takım olarak oradaki takımlardan bir eksiğimiz yok. Bizim tek eksiğimiz sadece birliktelik sağlayamadığımızdır. Bütün Samsun’un artık elini taşın altına koyarak bu kulübün şampiyon olacağına inanması lazım. Ben şu anda aday değilim. Ancak önümüzdeki süreç ne gösterir bilemiyorum. Diyarbakır, Sakarya, Kocaeli gibi örnekler önümüzdeyken bu takımın kayyuma gitmesini neden bu kadar istiyorlar anlamıyorum.” ifadelerini kullandı.

Takıma desteklerini esirgemeyenlere teşekkürlerini bir kez daha dile getiren Başkan Kar, “Yine beni onun adamı diye lanse edecekler ama Sayın Bakanıma çok teşekkür ederim. Sayın Valimiz, Fuat Köktaş abimiz hep yanımızda oldular. Zaman zaman başımız sıkıştığında Büyükşehir Belediye Başkanımız da bizi az da olsa sevindirdi. Ancak bunların haricinde Yeşilyurt Ailesi ne zaman gitsek bizi geri çevirmeyerek yardım da bulundu. Aynı şekilde Adnan Ölmez de bir takım borçlarını silerek yardım da bulundular. Mutlaka diğer yardımları da kongrede dile getireceğiz ancak bunlar bize öncelikle gelen bağışlardı.” dedi.

TRANSFER TAHTAMIZ KAPANACAK

Göreve geldiklerinde tecrübesiz ve genç bir yönetim olduklarını söyleyen Emin Kar, “Ancak günler aylar geçtikçe neyin ne olduğunu öğrendik. Sezon başından beri 24 tane futbolcu aldık ve bunlara 1 TL bonservis parası ödemedik. Göztepe takımı küme düşmesine rağmen toplamda 23 trilyon para harcadı. Geçmiş döneme kendi memleketinde ayda 4 bin dolar alan Pal Lazar bizde 40 bin dolara oynamıştır. Aynı şekilde 3 bin 500 dolara kendi memleketinde oynayan Ekigho bizde 350 bin dolara oynamıştır. Gelip bize Uğur Tülümen’i Mehmet Sak’ı soruyorlar. Dünyanın hiçbir yerine bir oyuncuya garanti para verilmez. Bir kısmını peşinat verirsin, bir kısmını maç başı bir kısmını aylık olarak verirsin. Selim Teber’e, 33 yaşındaki adama 3 senelik garanti para sözleşme imzalatıyorsun. Böyle bir şey olmaz ben nasıl ödeyeyim bu adamın parasını. Pal Lazar’ın 15 gün içinde 265 bin Euro ödemesi var bunları nasıl vereceğiz biz. Ben ve yönetimim artık bu işi biliyoruz. Tüm hesaplarımız açıktır. Biz geldiğimizden beri kulübün 7 trilyon borcunu ödedik. 10 aydır ilk defa personel maaşlarımızı bu ay ödeyemedik. Mali açıdan daha geniş açıklamaları da kongrede açıklayacağız. Geçen seneden kalan borçlar artık son safhasına geldi ve yüzde 90 transfer tahtamız kapanacak.” diye ifade etti.

DENETLEME RAPORUNDA AÇIK VAR

İçişleri Bakanlığı Denetleme Kurulunun kulüpte yaptığı denetlemeler doğrultusunda eski yönetim döneminde bir miktar paranın kötü idaresi sonucunda bu kişilerin haklarında soruşturma açıldığı yönündeki gazetecilerin yönelttiği sorulara da yanıt veren Başkan Kar, “Bu kulüp bir denetleme geçirdi.  Denetleme Kurulu yaklaşık 7 aylık çalışmaları sonucunda bana ve yönetimime teşekkür ederek buradan ayrıldı. Ancak geçmiş dönemlere ait 4. asliyede dava açılmış. Bu konu sonuçlanana kadar da bu isimlerin suçsuz olduğuna inanıyorum. Ancak ortada belli bir rapor var.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir