Samsun'un da aralarında bulunduğu 13 ilde dev uyuşturucu operasyonu
Samsun dahil 13 ilde uluslararası uyuşturucu şebekesine yönelik 2 bin polisin katılımıyla düzenlenen operasyonda 42 şüpheli yakalandı 7 milyar 657 milyon lira değerindeki mal varlığına el konuldu.
İstanbul merkezli yürütülen ve Samsun'un da kapsandığı 13 ildeki uluslararası uyuşturucu operasyonunda 42 şüpheli gözaltına alındı. Şifreli haberleşme verilerinin incelenmesiyle örgütün 10 ton 100 kilogram uyuşturucu maddeyle bağlantılı olduğu tespit edildi.
Samsun dahil 13 ilde eş zamanlı baskın
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince yürütülen operasyon; Samsun, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Hakkari, Hatay, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Sakarya ve Van'da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Yaklaşık 2 bin polisin katıldığı baskınlarda uluslararası uyuşturucu ticaretini organize eden 42 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
10 ton uyuşturucu bağlantısı ve 7,6 milyar liralık el koyma
Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı, Interpol-Europol Daire Başkanlığı ve MASAK desteğiyle yürütülen çalışmalarda, şebekenin 10 ton 100 kilogram uyuşturucu maddeyle bağlantısı deşifre edildi. Mali incelemelerin ardından suçtan elde edildiği belirlenen 163 gerçek kişiye ait banka hesapları ile kripto varlıklar, 556 taşınmaz, 155 araç ve 71 şirketteki ortaklık payı olmak üzere toplam 7 milyar 657 milyon TL değerindeki mal varlığına el konuldu.
Bakan Mustafa Çiftçi: "Zehirden servet kurdurmayız"
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, "Zehirden servet, suçtan saltanat kurdurmayız. Uyuşturucu ticaretinden elde ettikleri kirli parayla kendilerini dokunulmaz zanneden alçaklar, şirketlerin ve taşınmazların ardına saklanarak hesap vermekten kurtulacaklarını sanmasın! Biz yalnızca zehir tacirlerinin değil, bu kirli ticareti örgütleyenlerin, finanse edenlerin ve suç gelirlerini aklamaya çalışanların da peşindeyiz" şeklinde konuştu.