- Haberler
- Samsun Haber
- Samsun için sel ve heyelan tehlikesi alarmı verildi
Samsun için sel ve heyelan tehlikesi alarmı verildi
AFAD, Samsun genelinde beklenen aşırı ve çok kuvvetli yağışlar nedeniyle vatandaşların telefonlarına acil durum SMS'i göndererek sel, su baskını, yıldırım ve heyelan tehlikesine karşı uyardı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Samsun ve çevresinde beklenen şiddetli meteorolojik şartlar nedeniyle vatandaşlara acil durum mesajı iletti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine dayandırılarak yapılan uyarıda, bölgede bu akşam saatlerinden itibaren yarın akşam saatlerine kadar çok kuvvetli ve yer yer şiddetli sağanak yağış beklendiği vurgulandı.
Sel, heyelan ve ulaşımda aksamalara karşı tedbir çağrısı
AFAD tarafından gönderilen SMS bildiriminde şu ifadelere yer verildi:
"Meteorolojiye göre Samsun'da çok kuvvetli yağış beklenmektedir. Sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."
Yetkililer, dere yataklarından ve su basma riski bulunan bodrum katlardan uzak durulması, heyelan riski taşıyan eğimli arazilerde ve trafikte dikkatli olunması konusunda tüm vatandaşları uyardı.
Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda ise saat verilerek vatandaşların ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta Karadeniz'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece saatlerinden itibaren Samsun, Ordu ve Giresun çevreleri ile Amasya ve Tokat'ın kuzeyinde kuvvetli (25-60 kg/m2), Samsun'un doğusu ile Ordu'nun batısında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. 30.08.2026 (Pazar) günü akşam saatlerine etkili olması beklenen kuvvetli yağışlara bağlı olarak sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.