Samsun'da 15 Temmuz Anması: Şehitlik Ziyaretinde Duygusal Anlar
Samsun'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen anma törenlerinde duygu dolu anlar yaşandı. Sekiz yaşındaki Elif Kılıç'ın, hiç görmediği şehit dayısının mezar taşındaki fotoğrafını defalarca öpmesi yürekleri burktu.
Samsun'da Kıranköy ve Asri Mezarlık'taki şehitliklerde düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve dualar okundu. İl Müftüsü Seyfullah Çakır'ın duasının ardından Samsun Valisi Orhan Tavlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ve beraberindeki protokol üyeleri, şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı. Şehit aileleriyle yakından ilgilenerek bir süre sohbet eden protokol üyeleri, devletin her zaman şehit yakınlarının yanında olduğu mesajını vurgulayarak başsağlığı ve sabır dileklerini iletti.
Minik Elif'in Dayı Özlemi
Siyasi parti il başkanları, askeri erkan ve şehit ailelerinin katıldığı anma programına, 8 yaşındaki Elif Kılıç'ın dayısına olan özlemi damga vurdu. 2007 yılında şehit düşen Piyade Er Muharrem Kılıç'ın yeğeni olan minik Elif, dünyaya gelmeden önce kaybettiği dayısının mezar taşındaki fotoğrafını defalarca öperek törene katılanlara duygusal anlar yaşattı.