Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na Sandık Resti: 2 Milyon Üye Liderini Seçsin!
CHP'de yargının verdiği 'mutlak butlan' kararıyla liderliği düşürülen Özgür Özel, sessizliğini İzmir'de bozdu. Karar sonrası ilk kez halkın karşısına çıkan Özel, iktidara ve parti içi muhalefete zehir zemberek sözlerle yüklendi: 'Şu an iki CHP var. Biri polis baskınıyla işgal edilen, diğeri bu meydandaki seçilmiş CHP'dir!'
İzmir'de toplanan dev kalabalığa seslenen Özgür Özel, 21 Mayıs 2026 tarihinde yargı eliyle alınan karara sert tepki gösterdi. Partinin işgal edildiğini savunan Özel, "Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatına uyan AKP’nin yargı kolları CHP’yi bir kez daha kapatmıştır. Bir partiyi seçilmiş yöneticileri yönetmiyorsa, o siyasi parti fiilen kapanmıştır. Bu mesele benimle Kılıçdaroğlu arasında değil, milletle Erdoğan arasındadır" dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu’na Tarihi Teklif: "Başka Biri Kazanırsa Elini Öpeceğim"
Sokaklardaki büyük öfkeyi umuda çevirme çağrısı yapan Özgür Özel, parti içindeki krizin büyümesini engellemek ve süreci sulandırmak isteyenlerin oyununu bozmak için Kemal Kılıçdaroğlu'na ezber bozan bir meydan okumada bulundu. İşi uzatmadan acilen sandığa gidilmesi gerektiğini belirten Özel, tüm üyelerin oy kullanacağı devrim niteliğinde bir formül sundu:
"40 gün içinde kongre yapalım, gelin yarışalım diyorum. Buradan Kemal Bey’e sesleniyorum: Bu işin bir çıkışı var. Bayramdan sonraki bir – iki hafta içindeki pazar günü iki milyon üyemize genel başkan seçtirmeyi teklif ediyorum. Seçimi benden başkası kazanırsa elini öpeceğim, ömrüm boyunca yanında gezeceğim."
"Bu Öfke Bitsin, İktidara Yürüyelim"
Atanmış yöneticilere karşı halkın seçtiği iradeyi savunduğunu vurgulayan Özgür Özel, CHP tabanına birlik çağrısı yaptı. Sürecin uzamasının sadece iktidarın işine yarayacağını dile getiren Özel, "Bu öfke bitsin. Hep birlikte iktidara yürüyelim" diyerek sözlerini noktaladı. Yargı kararı sonrası CHP’de bayram sonrasının tarihin en sıcak kurultay yarışına sahne olması bekleniyor.