Okuma Kültürü Şenliği Yarı Finali Yapıldı

Okuma Kültürü Şenliği Yarı Finali Yapıldı
Ocak 2014 tarihi itibarı ile başvuruları alınmaya başlanan ve yaklaşık 4 aydır başvuruları devam eden "Terme Okuma Kültürü Şenliği" yarışması yarı final elemeleri Cumhuriyet Ortaokulunda yapıldı.

Terme Kaymakamlığı,Terme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Cumhuriyet Ortaokulu işbirliği ile başlatılan ve yoğun ilgi gören "Terme Okuma Kültürü Şenliği Projesi" 1. etabı tamamlandı.

Terme Kaymakamımız Sayın Fahri Meral'in destekleri ve teşvikleri ile,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Suat Arslan'ın öncülüğünde yürütülen proje yapılacak final yarışması ile son bulacak. Yazar Sevim Ak'ın da teşrif edeceği final yarışmasında Sevim Ak,Termeli Yazarlarımızdan Baha Rahmi Özen, Ahmet Sezgin ve Yılmaz İmanlık okurlarının kitaplarını imzalayacaklar. Yılbaşı itibarı ile başvuruları alınmaya başlanan ve yaklaşık 4 aydır başvuruları devam eden "Terme Okuma Kültürü Şenliği" yarışması yarı final elemeleri Cumhuriyet Ortaokulunda yapıldı.

Terme deki ortaokullardan 581 kişinin başvurduğu yarışmada, finalde yarışacak öğrencileri belirlemeye yönelik yarı final elemeleri ile yarışmanın 1.etabı tamamlanmış oldu. Yapılan final için öğrenciler 50 sorudan oluşan çoktan seçmeli ve 7 kitaptaki konuları içeren soruları yanıtlamaya çalıştılar.  Velilerinde yoğun ilgi gösterdiği yarı final sonunda barajı geçen öğrenciler 10.05.2014 tarihinde finalde ter dökecekler.Yarışmada ;

1. Dede Korkut Kitabı  Prof. Dr. Muharrem Ergin

2. Ömer’ in Çocukluğu Muallim Naci

3. Yürekdede ile Padişah Cahit Zarifoğlu

4. Vanilya Kokulu Mektuplar Sevim Ak

5. Gözlerinde Güneş Var Sevim Ak 

6. Sıcak Çikolatalı Yolculuklar Sevim Ak 

7. Fadiş Gülten Dayıoğlu

kitapları okuyan öğrencilere kitap içinden sorulan soruları yanıtladılar. Sonuçlar www.okumasenligi.com adresinde ilan edildi. 

Finalde  ilk 15 e giren öğrencilere;  1.-5. Dizüstü Bilgisayar 5.-10. Fotoğraf makinesi 10-15. Kol saati

verilecek.Ayrıca Projeye öğrenci hazırlayan danışman öğretmenler de altın ile ödüllendirilecekler.

HABER-FOTO: Nuri ŞEKER- Sezer ÇOBAN- Sema Nur KOÇAKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber