Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

MHP’DE TOPSAKAL MİLLİYETÇİLERİ TOPLUYOR!

MHP’DE TOPSAKAL MİLLİYETÇİLERİ TOPLUYOR!

Hatırlarsınız daha önce AK Parti ve CHP ile İYİ Parti'yi yazmıştım.

Bugün MHP'yi yani Milliyetçi Hareket Partisi'nin masaya yatıracağız.

Milliyetçi Hareket Partisi bir dönem meclis dışında kaldıktan sonra yeniden toparlanmaya başlamışken, yeniden ülkede gündemi belirleyen Parti haline gelmişti.

Bu çıkışını sonraki seçimlerde göstermiş ve Samsun'dan bir milletvekili çıkararak yeniden buradayız mesajını ülkücülere vermeyi başarmıştı.

FETÖ’lü süreçten sonra 2019 seçimlerine gelindiğinde bürokrat olan ve yıllarca ekonomiden sorumlu hükümetin bünyesinde görev alan Erhan Usta'yı Samsun 1. sıradan milletvekili adayı yaparak Samsun'dan yine bir milletvekili çıkarmıştı.

Ancak 2016 FETÖ darbesinden sonra AK Parti ile ittifak yapan MHP bu ittifakla birlikte açıklamalarına ve tavırlarına daha hassas davranmaya başlamıştı.

Bu noktada Erhan Usta, Samsun Milletvekili olarak gündemi belirleyen konularla bir anda Samsun'da sevilen isim haline gelmişti.

Usta, lakin bu uzun sürmedi ve özellikle EYT çıkışı ile büyük sıkıntı yaşamış ve MHP'den ihraç edilmiştir.

O günden sonra MHP Samsun'da milletvekilsiz

Milliyetçi Hareket Partisi bu süreçte büyük sıkıntı yaşamaya başlamış kendi içinde İYİ Parti sempatizanlarını dışlamaya başlamış.

Bu nedenle de partililer arasında psikolojik olarak büyük çöküntüler yaşamış ve dağılma hızlanmıştı.

2023 seçimlerine gelindiği zaman büyük devlet adamı Devlet Bahçeli milletvekili listesini nasıl oluşturacağı merak edilirken bu defa Samsun Milliyetçi Hareket tabanlı birleştirecek isim olarak Profesör Doktor İlyas Topsakal'ı Samsun 1. sırada milletvekili adayı, 2. sırada eski il Başkanı Abdullah Karakpıçak'ı koyarak oluşturulan liste Samsun'da birden havayı değiştirdi.

İlyas Topsakal sakin kişiliği, bilgileri ve bir taraftan Kavak, diğer yanının Ladikli olması nedeniyle Samsun'da MHP'lileri yani ülkücü ve milliyetçileri bir anda toparlamaya başlaması dikkatlerden kaçmıyor.

İlk başlarda bu seçimde MHP'nin Samsun’dan kesinlikle milletvekili çıkaramayacağı gözüyle bakılırken adaylarının açıklanmasının ardından MHP'nin bir vekili kesin ikinci adayı da çıkarma ihtimalinin çok yüksek olduğu konuşulmaya başlaması dikkat çekiyor.

Daha önemlisi psikolojik olarak Millet ittifakına yani İYİ Parti ve diğer partilere Oy vereceğini düşünen milliyetçi taban, oyları yeniden MHP'ye yönelmeye başladı. Dünkü Samsun site caminin ara sokakta gelip sürpriz açıklamalar yapan Meral Akşener, tablosu sonrası konuşulmaya başlanması durumların daha da karışık olduğu seklinde yorumlanıyor.

İYİ Parti de ise Genel Başkan Meral Akşener'in ani Samsun ziyaretinden daha çok kısa konuşması ve hemen alandan ayrılması partililer ile ittifak tabanında Samsun da bir şeyler ters mi gidiyor şeklinde yorumlanmasına neden oldu.

Hatta bazı CHP'li ve İYİ Partililer miting alanına İYİ Partililer’den fazla gelmediğini, gelenlerin daha çok CHP tabanının olduğunu sıkıntının daha büyüyeceği şeklinde yorumlanmasına neden oldu.

Kısaca görünen şimdilik o ki; Milliyetçi Hareket Partisi toparlanıyor. İlyas Topsakal Parti tabanını güzel toparlayacak gibi.

Lakin bu seçimde gözlerden kaçan; ne adaylar, ne partiler, ne ilçe teşkilatları gündemi elinde tutamayacak. Hele hele milletvekili seçilecekler il ve ilçelerde tüm partiler kazanmak istiyorsa ve bu seçim sürecinde mitinglerde düzenlenmeyeceği düşünüldüğü noktada yerel medya önem vermek zorunda kalacakları aşikar.

Ama gelin görün ki, bazı aklı evvel siyasetçiler ve yanında ki süper zekaadamları ( iktidarinkilere alıştık, ama muhalefet onlardan daha hırslı) sosyal medya ile ve bazı reklam ajanslarıyla halkı kandırabileceklerini sanıyorlar. Bu seçimde yerel medyayı unutan milletvekilliğini de unutmalıdır.

Çünkü "halk için geliyoruz, hırsızlığı, adam kayırmacılığı kesinlikle kaldıracağız” diye gelmeye çalışanların şimdiden gözlerinin görmediğini görmek bizi çok ürkütüyor.

Milletvekilleri adayları halkın içinde olan gazetecileri bile görmüyorsa vatandaşı görmeyeceği kaçınılmazdır.

Ve sonuç olarak gelecek günler çok sıkıntılı ve zor bir süreç herkesi bekliyor.

Yarın ve sonraki günler diğer partileri kısaca ele alıp Samsun'da siyasi parti ve milletvekili adaylarının son durumlarını açıklayarak aday bazında yazılara başlayacağız.

Bakalım bizim kazanmak isteyen millet ittifakı bizi de halkı da unutmayıp birleştiricilikyapacaklar mı? Yoksa mevcutundediklerinibizde sürdüreceğiz tarafında mı olacaklar? Hep beraber bir kaç güne göreceğiz.

Umutlar tükeniyor, ama sabırla her iki ittifakı da bekleyip göreceğiz.
KİM DOĞRU, KİM YALAN KONUŞUYOR GÖRECEĞİZ.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi
SON YAZILAR