• Haberler
  • Güncel
  • KURBAN ETİYLE İLGİLİ AŞÇI'DAN ÖNEMLİ TAVSİYELER

KURBAN ETİYLE İLGİLİ AŞÇI'DAN ÖNEMLİ TAVSİYELER

Çocuk yaşlarda başlayan yemek pişirme merakını aşçılık seviyesine taşıyan Sevda Ertepe, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi etin pişirilmesi, saklanması ve lezzetli hale getirilmesi konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.

Yemek pişirme tutkusunu, çocukluk yıllarında annesinin de desteğiyle ustalığa dönüştüren Aşçı Sevda Ertepe, işini Samsun’un İlkadım ilçesinde “Sevda Sultan” tabelası altındaki dükkanında 20 yıldır mutlulukla sürdürüyor. Aşçı Ertepe, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi mesleki tecrübelerine dayanarak etin pişirme ve saklama teknikleri üzerine tavsiyelerde bulunurken, bayramlarda yapılan bazı hatalara karşı da vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.

whatsapp-image-2025-05-26-at-16-38-10.jpeg

whatsapp-image-2025-05-26-at-16-01-56-4.jpeg

“HEMEN TÜKETMEK, EN YAYGIN YANLIŞLARDAN BİRİ”

Kurban etinin kesildikten hemen sonra tüketilmesinin sağlık açısından sakıncalı olduğunu vurgulayan 20 yıllık Aşçı Sevda Ertepe, “Kurban kesildikten sonra eti ateşe atıp hemen tüketmek, en yaygın yanlışlardan biri. Et en az 6 saat, ideal olarak ise 24 saat dinlendirilmeli. Çünkü et sıcak ve kas halinde oluyor, diri oluyor. Yumuşaması gerekiyor Sağlık açısından da diri et hazımsızlık oluşturur.” dedi.

whatsapp-image-2025-05-26-at-16-01-56-2.jpeg

whatsapp-image-2025-05-26-at-16-01-56-5.jpeg

whatsapp-image-2025-05-26-at-16-01-56.jpeg

“SOYA SOSU BİR AROMA KATIYOR”

Etin doğru şekilde pişirilmesinin de önemine değinen Ertepe, “Etin lezzetini koruyarak pişmesi için önce sıcak ateşte mühürlememiz gerekiyor. Ardından kısık ateşte, eğer kavurma yapıyorsak, en az 2-3 saat pişirmeliyiz. Elbette pişirme teknikleri etin türüne göre değişebilir. Lezzet açısından baharatları en son ekleyebiliriz. Özellikle soya sosu ete son dokunuşta güzel bir aroma katıyor.” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2025-05-26-at-16-40-33.jpeg

“ETLER SERİN ORTAMLARDA MUHAFAZA EDİLMELİ”

Etin saklama koşullarına da dikkat edilmesi gerektiğini belirten Ertepe, “Etler serin ortamlarda muhafaza edilmeli. Havalar sıcak olduğu için, etler buzdolabı poşetlerine bölünerek yerleştirilmeli ve dolaba hızlı bir şekilde kaldırılmalı. Ağırdan almamak gerekiyor.” diyerek tavsiyelerini sıraladı.

HABER : ŞÜKRÜ KARAKAŞ

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!

Bakmadan Geçme