Köse, Yerel Yönetimler Toplantısını değerlendirdi

Köse, Yerel Yönetimler Toplantısını değerlendirdi
Pazartesi günü yapılan AK Parti yerel yönetimler toplantısının ardından, Toplantıya katılan AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse ile toplantının gündemine ilişkin görüştük

 

Geçtiğimiz Pazartesi günü AK Parti Samsun İl binasında Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı 3. Bölge Koordinatörü Niğde Milletvekili Alpaslan Kavalıoğlu başkanlığında gerçekleşen yerel yönetimler toplantısına katılan AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, gazetemize Toplantıyı değerlendirdi.

Köse gazetemize yaptığı açıklamalarda yerel yönetimler toplantılarının belirli aralıklarla yapıldığını belirtirken, 23 Eylül’de yapılacak olan Yerel yönetimler Şurası için ön toplantı yapıldığını açıkladı. Köse, meclisin açılmasıyla birlikte Yerel Yönetimler yasasının yürürlüğe gireceğini iddia ederken bu konuda Samsun’da da çeşitli değişikliklerin olacağını sözlerine ekledi. Köse,  “ Yerel Yönetimler Yasası ile birlikte Belde belediyeleri kapanacaklar. Bu konuda  Samsun’da bu yasadan etkilecek artık köylerimizdeki vatandaşlarımız Büyük Şehir ve İlçe belediyeleri için oy kullanacaklar ve hizmet alacaklar” dedi.

MHP’den destek

AK parti ilçe Başkanı Mehmet Köse 2014 yılınca yapılacak olan Yerel Seçimlerin 2013 yılına alınmasına yönelik çalışmaların yürüdüğünü bu konuda kendilerine MHP’nin de destek olacağını açıkladığını belirten Köse seçimlerin büyük ihtimale 2013 yılında yapılacağını belirtti.

Belediyecilikten Gelen bir Başbakanımız var

Başkan Mehmet Köse Türkiye’nin yerel yönetimler konusunda şanlı olduğunu çünkü Belediyecilikten gelen bir Başbakanımız olduğunu belirttiği açıklamalarında yerel hizmetleri çok iyi bilen bir Başbakanın bu konulara daha çok müdahil olduğunu değinen Köse, “ biz biliyoruz ki belediyecilik sadece Kanalizasyon yapmak yol yapmak değil, hizmeti bütün kesimlere ulaştırmaktır.  Belediye Başkanımız AK Partiden seçilir ama toplumun her kesişimi eşit hizmet alır” dedi.

2013 yılında yapılası muhtemel seçimlerle alakalı başkan adaylarının belirlenimlerine ilişkin görüşme yapılamadığını bunun da doğru olmadığını belirten Köse asıl görevlerinin şu anda AK Partili olmayan belediyelerin AK Partiye kazandırılması yönünde olacağını da sözlerine ekledi.

Çarşamba’daki yerel belediyeciliği de değerlendiren Köse, “2004 yılında ne söz verildiyse, 2009 yılında o sözlerin yerine getirildiğini gören vatandaşlarımız taktir etti, yeniden seçti. Geçtiğimiz seçim dönemi de halkımıza ne sözler verdiysek belirli bir plan doğrultusunda bu projelerimiz hayata geçmekte. Her projenin bir anda gerçekleşme imkanı yok. Ama seçim döneminde dağıttığımız broşüre de bakarsanız orada verilen sözlerin başkanımız tarafından teker teker yerine getirildiğini göreceksiniz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber