• Haberler
  • Spor
  • Karadeniz derbisi öncesi Onuachu alarmı Samsunspor'a 4 maçta 4 gol attı

Karadeniz derbisi öncesi Onuachu alarmı Samsunspor'a 4 maçta 4 gol attı

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Samsunspor deplasmanına çıkacak olan Trabzonspor'da gözler Paul Onuachu'ya çevrilirken, kırmızı-beyazlılara karşı 4 maçta 4 gol atan dev forvet serisini sürdürmek istiyor.

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında oynanacak dev Karadeniz derbisi öncesi Trabzonspor’da forvet hattındaki rekabet ve istatistikler dikkat çekiyor. Bordo-mavililerin 2.01'lik Nijeryalı santrforu Paul Onuachu, Samsunspor filelerini havalandırma alışkanlığını bu maçta da sürdürmeyi hedefliyor.

Süper Lig kariyerinde Samsunspor'a karşı 4 maça çıkan Onuachu, rakip fileleri tam 4 kez sarsarak kırmızı-beyazlı savunmaların korkulu rüyası haline geldi.

Samsunspor'a karşı boş geçmiyor

Nijeryalı golcü, Samsunspor'a karşı ilk sınavını 11 Ocak 2024'te verdi ve bordo-mavililerin 2-1 kazandığı maçta gol perdesine katkı yaptı. 4 Mayıs 2024’te Samsun’da oynanan ve kırmızı-beyazlıların 3-1 kazandığı maç, Onuachu’nun rakibine gol atamadığı tek karşılaşma olarak kayıtlara geçti.

Ardından 31 Ağustos 2025'te 1-1 biten mücadelede yeniden gol sevinci yaşayan tecrübeli forvet, 7 Şubat 2026’da Samsun deplasmanında oynanan ve Trabzonspor'un 3-0 galip geldiği randevuda ise 2 kez ağları sarsarak derbiye damga vurmuştu.

Gözler Thomas Reis'in kararında

Kritik 90 dakika öncesinde teknik direktör Thomas Reis'in hücum hattındaki tercihi merak konusu oldu. Galatasaray maçında kulübede oturan Onuachu ile Dju arasında tercih yapacak olan teknik heyetin, Onuachu'nun Samsunspor karşısındaki yüksek gol ortalamasını göz önünde bulundurarak ilk 11 planlarını şekillendirmesi bekleniyor.
 

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!