• Haberler
  • Güncel
  • Maltepe'de binanın çökmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti

Maltepe'de binanın çökmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti

İstanbul'un Maltepe ilçesine bağlı Cevizli Mahallesi'nde 7 katlı bir binanın ilk 3 katı sabaha karşı çöktü. Binanın tamamen yıkılmadığı olayda, enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması için ekiplerin çalışması başlatıldı.

İstanbul’un Maltepe ilçesine bağlı Cevizli Mahallesi’nde 7 katlı bir binanın ilk 3 katı sabaha karşı çöktü. Binanın tamamen yıkılmadığı olayda, enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması için ekiplerin çalışması başlatıldı. Çökme ihbarının ardından bölgeye itfaiye, AFAD, UMKE, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Binanın çökmeyen üst katlarında mahsur kalan vatandaşlar ekipler tarafından tahliye edilirken, enkaz altında kalanlar için arama kurtarma çalışması yürütüldü.

BİNANIN TAMAMEN ÇÖKME RİSKİ BULUNUYOR

İlk 3 katı çöken binanın tamamen yıkılma ihtimaline karşı çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Ekipler, çalışmalarını kontrollü şekilde sürdürürken bölgede güvenlik önlemleri artırıldı.

ENKAZDAN 10 KİŞİ KURTARILDI

12 daire bulunan binada toplam 33 kişinin yaşadığı öğrenildi. Arama kurtarma ekipleri, enkaz altında bulunan 10 kişiyi sağ olarak çıkardı. Çalışmalar sırasında 2 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldı. Enkaz altında bulunduğu değerlendirilen diğer 2 kişinin kurtarılması için ekiplerin çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor.

İÇİŞLERİ BAKANI ÇİFTÇİ'DEN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, olayla ilgili yaptığı açıklamada, enkaz altında olduğu değerlendirilen vatandaşlara ulaşmak için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Çiftçi, “Enkaz altında olduğu değerlendirilen 3 vatandaşımıza ulaşmak için ekiplerimiz tüm imkanlarıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Temennimiz, enkaz altında bulunan vatandaşlarımıza en kısa sürede ulaşılması ve çalışmaların sevindirici haberlerle sonuçlanmasıdır” ifadelerini kullandı.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!