Kadırga Yaylası'nda geleneksel Otçu Şenliği coşkusu
Gümüşhane'nin Özkürtün beldesi sınırlarındaki 1800 rakımlı Kadırga Yaylası'nda düzenlenen 'Kadırga Otçu Şenliği', vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Şenlikte kemençe eşliğinde horon oynanırken, geleneksel otçular atlarıyla şenlik alanına geldi.
Gümüşhane'nin Özkürtün beldesi sınırlarındaki 1800 rakımlı Kadırga Yaylası'nda her yıl temmuz ayının üçüncü cuma günü düzenlenen "Kadırga Otçu Şenliği", bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Gümüşhane, Trabzon ve Giresunlu vatandaşların ortak kullandığı yaylada gerçekleştirilen etkinlikte, katılımcılar üstü açık camide cuma namazı kıldıktan sonra kemençe eşliğinde horon oynadı.
Geleneksel otçular atlarıyla alana geldi
Şenlik kapsamında Süme Otçusu, Oğuz Otçusu, Kızılağaç Otçusu, Şahmelik Otçusu ve Aktaş Otçusu, geleneksel olarak at üzerinde şenlik alanına giriş yaptı.
"Kadırga Yaylası ortak hafızamızın yaşadığı bir mekan"
Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, yaptığı konuşmada Kadırga Yaylası'nın yalnızca bir yayla olmadığını belirterek, buranın ortak hafızanın yaşadığı önemli bir buluşma noktası olduğunu söyledi.
Turgut, "Yüz yıllardır insanlar burada kaynaşmış ve aynı sofrada lokma paylaşmıştır. Bu kadim toprakların en önemli sembollerinden birisi de Fatih Sultan Mehmet Han'ın Trabzon'u fethi sırasında namaz kıldığı, atını bağladığı açık camidir." ifadelerini kullandı.
Katılımcılar duygularını paylaştı
Şenliğe katılarak üstü açık camide cuma namazı kılan Muhammed Dural, çocukluk yıllarında sık sık yaylaya geldiğini belirterek, "Allah tekrar buraya gelmeyi nasip etti. Bir cuma namazı daha kıldık." dedi.
Osman Arslan ise 20 yıl sonra yeniden Kadırga Yaylası'na gelmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
Yoğun katılım sağlandı
Şenliğe, Gümüşhane Valisi Cevdet Atay, MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.