IRMAK YATAĞINDA KUM MESAİSİ Mİ?

IRMAK YATAĞINDA KUM MESAİSİ Mİ?
Geçtiğimiz hafta bir internet sitesinin haberiyle gündeme gelen Çarşamba Belediyesi’nin DSİ tarafından sedde yapımı için alınan izinle Yeşilırmak Nehrinde başlattığı çalışmalarda ara verilmeden devam ediliyor. Hafta sonunda bile adeta çift mesai yapan eki

Geçtiğimiz hafta internet haberciliği sitesi www.muhalifgaste.com adlı haber portalında yayımlanan haberde DSİ’nin sedde yapımı için alınan izin ile ırmak yatağında ki taban oyulmasını önleme ve dolgu için başlatılan çalışma adeta fırsata dönüştüğü yazılmıştı. Bu haber sonrasında da çalışmaların sürdüğü ırmak ortasında Çarşamba Belediye Başkanlığına ait kamyon ve kepçeler hafta sonunda aralıksız çalıştı. Irmak yatağından kepçe vasıtasıyla alınan kumun kamyonlarla nereye taşındığı da kamuoyu tarafından merak konusu olmuş vaziyette.

4-003.jpg

Hafta sonu Belediyeye ait kepçe ve kamyonlarla yaklaşık 500 metrelik bir alanda geçtiğimiz hafta içinde başlatılan ve Samsun'da yayım yapan www.muhalifgaste.com adlı internet haber portalında  Çarşamba Belediyesi’nin, Adapark Göl Restaurant karşısında Yeşilırmak yatağı içinde taban oyulması nedeni ile belediyece DSİ’den alınan sedde yapım işi izini verildiği öte yandan, çukurları doldurması gereken belediyenin, çıkarılan kumları belediyeye ait kamyonlarla Doğal Yaşam Parkı bölgesi ve Beyyenice Mahallesi kum stokları ile Adaparkta ki kum depolarına götürdüğü iddia edilmişti.

Bu haberlerden sonra ise Çarşamba Belediyesi adeta hafta sonu teyakkuza geçti. Haberin ardından bu hafta sonu 5-6 kamyon ve kepçelerle gün boyu Yeşilırmak yatağından aralıksız kum alarak taşıdığı gözlerden kaçmadı.  Adeta çift mesai yaparcasına ve ırmak yatağında ki kumların taşınmasının tamamlanması adına yapılan çalışmalarda 200 metrelik alanda su yüzeyinden tahmini 1 metreden yükseklikte bulunan kepçe ve kamyonlarla, 2 metreye yakın derinlikten alınan kumlar kamyonlara yüklenerek taşınması çevredekilerin dikkatini çekti. Irmak ortasında ki kepçeler tarafından yapılan kum yığını ile karşılaşan vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemediklerini, kumun ne amaçla kullanılacağını merak ettiklerini ve bu konuyu takip edeceklerini söylediler.

1-002.jpg
Konu ile ilgili DSİ Müdürlüğü ile görüşmeye çalışılsa da Bölge Müdürlüğünden bu güne kadar hiç bir resmi açıklama yapılmazken, Yazı İşleri müdürü Erol Şeker' e, DSİ Müdürlüğünde görevli bir yetkilinin, "DSİ olarak Belediyeye taban oyulması için dolgu ve sedde izni verdik. Yeşilırmak yatağından kum alınıyor, oyuk yok gibi ithamları ise bırakın biz değerlendirelim. Teknik bilgisi bizi ilgilendiren bölüm" şeklinde cevaplandırdığı öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber