• Haberler
  • Güncel
  • İran kaynaklı balistik mühimmat, Nato unsurları tarafından etkisiz hale getirildi

İran kaynaklı balistik mühimmat, Nato unsurları tarafından etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İran'dan ateşlendiği belirlenen bir balistik mühimmatın Türk hava sahasına girdiğini ve Doğu Akdeniz'de konuşlu NATO hava ve füze savunma sistemleri tarafından imha edildiğini açıkladı.

Nato müdahalesi ile tehdit önlendi

MSB’den yapılan yazılı açıklamada, balistik mühimmatın Türk hava sahasına girdiği anda NATO unsurları tarafından etkisiz hâle getirildiği vurgulandı. Açıklamada, ülkenin toprak ve hava sahasına yönelik tehditlere karşı gerekli tüm tedbirlerin kararlılıkla alındığı ifade edildi.

Millî güvenlik önceliği

Bakanlık, bölgedeki gelişmelerin yakından takip edildiğini ve milli güvenlik önceliği gözetilerek tüm operasyonların dikkatle yürütüldüğünü belirtti. Açıklamada, “Ülkemizin topraklarına ve hava sahasına yönelen her türlü tehdide karşı gerekli tedbirler kararlılıkla ve tereddütsüz bir şekilde alınmakta, bölgedeki bütün gelişmeler millî güvenliğimiz öncelenerek dikkatle takip edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!