Gana’dan Çarşamba'ya Ziyaret

Gana’dan Çarşambaya Ziyaret
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Kardeş Şehir Projesi kapsamında Gana'nın Accra şehrine yapılacak Furkan Cami ve Külliyesi için Çarşamba İlçesi’ne gelen Gana Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Şeyh İbrahim Ömer, Gana'da görev yapan din görevl

Kuran’ı Kerim Okunarak başlayan programda ilk olarak ilçe Müftüsü Sıtkı Kaya Konuştu. Çarşamba İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya konuşmasında, “Gana’dan aramıza gelen meslektaşlarımız ile buluşuyoruz. Bu buluşma yüreklerin buluşması uzağı yakın eden sevgidir kardeşliktir, Cenabı Hak Bizleri kardeş ilan etti” dedi ve sözlerine şöyle devam etti.

Kaya “ Gana’dan gelen bütün Müslüman kardeşlerimizi Allah’ın selamı ile selamlıyorum. Bizleri ezelde kardeş kılan Yüce Rabbimizdir. Biz belki kardeşlerimizi ihmal ettik, belki elimiz uzanmadı fakat bugün güzel bir buluşma yaptık ve bundan çok memnunuz. Şunu iyi biliyoruz ki müminler bir bütün gibidir. Konu Afrika kıtası olunca söyleyecek çok şey var fakat şuan lafı Gana’dan gelen arkadaşlarımıza bırakıyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.

Gana Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Şeyh İbrahim Ömer ise İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya’ya memnuniyeti ifade etti. Şeyh İbrahim Ömer “ Biz Türkiye’ye geldiğimiz de yılladır kitaplarda okuduğumuz Osmanlı Devleti hakkında teorik olarak öğrendiklerimizin gerçek olduğunu gördük. Biz Osmanlının bıraktığı bu emaneti gerçekten taşıyan bir ülke gördük ve bunu geçek bir şekilde yaşadım. Türkler Allah tarafından seçilmiş olan insanlardır. Yeryüzünde en mübarek olan yerler Mekke ve Medine’dir. Müslüman olanlar için bütün Ganalılar için Türk’ler bize her konuda yardım etmektedir. Biz Türkleri lider olarak görüyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Cemil Şensoy Kültür Merkezi’nde ki etkinliğin ardından Göl Restoran’da düzenlenen yemeğe katılan Gana’dan gelen heyet ardından, Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız’ı makamında ziyaret ettiler. 

Foroğraflar İçin Tıklayınız...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber