Kadir Erol

Kadir Erol

ESKİ SİYASET Mİ, YENİ SİYASET Mİ?

ESKİ SİYASET Mİ, YENİ SİYASET Mİ?

Siyaset olmazsa olmazımız…
Berberinden bakkalına şoföründen siyasetçisine herkese lazım.
80’li yıllarda silahla, ölümle yapılan siyaset, bugünlerde din ile milliyetçilik üzerinden yapılır oldu.
Dün 80’li yılların siyasetinden şikayet edenler insanların babasının üzerinden çocuklarını vurmaya çalışıyor, başka azledilmiş bir yolsuzluk sabıkalı güya partisine destek için rakip adayın soyunu ortaya saçıyor.

Böyle bel altı siyaset olmaz olsun, biz farklılıklarımızla bütün olmuş renk bulmuş özel bir milletiz
Bazıları İYİ Parti-CHP işbirliğini nasıl olurda ülkücüler CHP ile birlikte olur diyerek yorumluyorlar.

Allah aşkına ne yapalım?
80 öncesi gibi birbirimizi mi vuralım.
Sadece ülkemizde değil, dünyada siyaset eskisinden çok farklı. Demokrasi kültürünün yerleştiği her ülkede siyaset düşmanlık üzerine değil, insanları kazanma üzerine kurulmuş…

Sayın Erdoğan son konuşmasında milletle inatlaşılmaz. Başarısız olursak sorun sandıkta değil, bizde diyerek çok doğru bir şey söyledi. Aynı Erdoğan ülkenin yarısına zillet diyerek hainlikle suçlayarak çok tezat bir görüntü çizmekte.Biz eski siyaseti istemiyoruz, babasının suçundan evladın,eski yöneticilerinin  yaptığı yanlıştan partilerin bugünkü yöneticilerini suçlamak çok basitliktir.

Bu hiç bir siyasetçiye yakışmıyor. Sayın Erdoğan; hırsızlık babadan-oğula geçmez demişti. Siyasi çıkar için bu kadar küçülmemeli. Siyaset geçmişi devamlı Temcit pilavı gibi siyasete malzeme yapmak kimseye fayda vermez. Sadece aradaki husumeti çoğaltır.

Siyasilerimiz ayrıştırıcı değil, birleştirici ve nefret ettiren değil, sevdiren olmalı. Zaten ekonomik sıkıntı içinde yaşam mücadelesi veren bu aziz millete yapılacak en büyük kötülük ayrıştıran nefret söylemli siyaset olur.Gelin güler yüzlü,karşılıklı anlayışa ve milletin sorunlarına çözüm odaklı siyaseti kazandıralım ülkemize unutmayın başka TÜRKİYE yok...


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kadir Erol Arşivi

Vicdan

19 Ağustos 2019 Pazartesi 10:02
SON YAZILAR