Emeklilikte başladığı resim tutkusunu portre sanatına taşıdı
Gümüşhaneli ressam Fikret Bozkır, emekliliğinin ardından aldığı eğitimlerle portre sanatında kendisini geliştirdi. Kuru fırça ve yağlı boya tekniğiyle çalışan Bozkır, öğrendiklerini gençlere ücretsiz aktarıyor.
Emeklilik sanat için yeni bir başlangıç oldu
Gümüşhane’de dünyaya gelen Fikret Bozkır, uzun yıllar özel bir bankada çalıştı. Banka şubesinin kapanmasının ardından İstanbul’a taşınan Bozkır, emekli olduktan sonra çocukluğundan beri ilgi duyduğu resim sanatına daha fazla zaman ayırmaya başladı.
İstanbul’da farklı ressamlarla çalışma fırsatı bulan Bozkır, özellikle portre üzerine yoğunlaştı. Yağlı boya çalışmalarında Senan Eynullayev’den, kuru fırça tekniğinde ise İsmet Çabuk’tan eğitim aldı.
Bozkır, emeklilik döneminde sanatına daha fazla vakit ayırabildiğini belirterek, “Ustaların tarifiyle, onlara bakarak ve sorarak ilerledim. Emekli olduktan sonra kendimi daha fazla geliştirdim. Emekli olmadan önce resmin üzerine istediğim kadar düşemiyordum” dedi.