“Demokrasi Yeterince İşlemiyor”

“Demokrasi Yeterince İşlemiyor”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap “Bugün karşı karşıya olduğumuz birçok temel sorun ne yazık ki demokrasimizin kurum ve kurallarıyla yeterince işlemediğinden kaynaklanıyor.” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) vekillerinin tüm Türkiye’de gerçekleştirdiği ziyaret gezileri devam ederken CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP Artvin Millet Vekili Uğur Bayraktutan ve CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan ile birlikte Sinop’tan başlayıp Artvin’e kadar devam edecek 1 haftalık gezi programının Samsun durağı için bugün CHP Samsun İl Başkanlığı binasına geldiler.

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay ve yönetim kurulu üyelerinin ağırladığı milletvekilleri önce il binasını gezerlerken daha sonrasında ise kısa bir basın açıklaması yaptılar.

Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’ın CHP’de sivil toplum örgütlerinden sorumlu olduğunu belirten CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay “Bu bağlamda Samsun’daki sivil toplum kuruluşlarının sorunlarını aktarabilmeleri için bir program hazırladık. Önce Samsun’un ulaşım sorunu ile ilgili Atakum’da 4 tane minibüs kooperatifi yetkilileri ve minibüsçülerle birlikte olacağız. Öğleden sonra da Eti Bakır’dan atılan ve sayıları şu anda 98’i bulan işçi arkadaşlarının sorunlarını dinleyeceğiz. Daha sonrada diğer STK’larla görüşeceğiz.” dedi.

DEMOKRASİ YETERİNCE İŞLEMİYOR

Daha sonrasında söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap demokrasinin yeterince işleyemediğini söylerken “Bugün karşı karşıya olduğumuz birçok temel sorun ne yazık ki demokrasimizin kurum ve kurallarıyla yeterince işlemediğinden kaynaklanıyor. CHP olarak demokrasiyi bütün kurum ve kurallarıyla işletme iddiasındayız. Demokrasiye sahiplenmemiz muhalefetten başlıyor. Tabi demokrasinin işlemesinin en temel ilkesi katılımcılığı sağlamak. Biz Türkiye’yi STK’larla meslek odalarıyla birlikte yönetmek istiyoruz. Bize oy veren seçmenlerin temsilcileriyle yönetmek istiyoruz. O çerçevede sivil toplum alanında 3 genel başkan arkadaşımız görevli. “ şeklinde konuştu.

Sinop’tan başlayıp Artvin’e kadar 7 ile ziyaretlerde bulunarak geziyi devam ettireceklerini ifade eden Nihat Matkap “Öncelikle STK’lar ile buluşacağız. CHP’ne önerileri ve telkinleri alacağız. CHP çalışmalarına ve politikalarına dönük eleştirileri nedir bunları öğreneceğiz. Biz de onlardan beklentilerimizi onlara aktaracağız. Türkiye’yi birlikte yönetmenin alt yapısını oluşturacağız. Bugün çok hoş bir program hazırlanmış. Hem mağdurların yanında olacağız hem de tüm STK’lar ile toplu bir buluşma yapacağız. Kendileriyle bu konuları değerlendireceğiz. “ diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir