ÇİFTÇİLERE SİLAJLIK MISIR TOHUMU

ÇİFTÇİLERE SİLAJLIK MISIR TOHUMU
Samsun Büyükşehir Belediyesi finansmanı ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen ‘Büyükşehir Belediyemiz her zaman üreticinin yanında’ projesin kapsamında Çarşamba ilçesinde silajlık mısır tohumu dağıtıldı

tarim-ilce-baskani-ve-ciftci.jpgSamsun Büyükşehir Belediyesi finansmanı ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen 'Büyükşehir belediyemiz her zaman üreticinin yanında' projesi kapsamında Çarşamba ilçesinde silajlık mısır tohumu dağıtım töreni düzenlendi. Törende çiftçilere silajlık mısır tohumları dağıtıldı. Çarşamba Tarım İlçe ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen Silajlık Mısır tohumu dağıtım törenine Çarşamba Kaymakamı Doç.Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Barik Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Kemal Çelik, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili Nail Kırmacı, Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürü İrfan Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ali Korkmaz, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, daire başkanları, şube müdürleri ve çiftçiler katıldı.tarim-il-mudur-vekili-ve-ciftci.jpgTörende proje hakkında bilgi veren Ziraat Yüksek Mühendisi Hicran Çıkışkanca; “Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak 2015 yılından itibaren her dönem yem bitkileri tohum yetiştiriciliğine destek verdik. Bugüne kadar toplamda 400 bin ton silajlık mısır üretimine destek verdik. Bu da 76 bin dekar alana denk geliyor. Büyükşehir Belediyesi üreticinin yanında projesi kapsamında üreticilerimize 2023 yılında 1200 paket silajlık tohum desteği sağlarken bu yıl 2040 paket silajlık tohum desteği sağladık. Bu tohum ile 12 bin dekar alanda 72 bin ton verim alınabilecek. Projemizin çiftçilerimize bolluk ve bereket getirmesini diliyorum ” dedi.kaymakam-ciftci.jpgÇarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürü İrfan Öztürk; “Çarşamba, Samsun İlçeleri içerisinde en fazla silajlık mısırı üreten İlçe. 10-15 yıl önce 90 bin dönüm olan silajlık mısır alanımız maalesef 38 binlere kadar geriledi. Bu projeler hayvancılık için çok önemli projeler. Tarımın ve aynı zamanda hayvancılığında gelişmesi için çalışmaktayız. Bu projede emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu tür projelerin Çarşamba için çok daha fazla artmasının beklentisindeyiz”” dedi.

‘Büyükşehir Belediyemiz tarafından finanse edilen ve İl Tarım ve İlçe Tarım Orman Müdürlüğümüz vasıtasıyla üreticilere ulaştırılması konusunda katkı verdiğimiz silajlık mısır tohumu dağıtım töreninde bir aradayız’ diyerek sözlerine başlayan Samsun İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Nail Kırmacı; “Yem bitkileri hayvancılığın olmazsa olmazıdır. Büyükbaş hayvancılık maliyetlerinin de yüzde 70’de yem maliyetidir. Projenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.img-3418.jpg
Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım ise; “Toplumları en çok etkileyen gıda olayı oluyor. Gelişmiş olarak adlandırdığımız bütün ülkelerin en büyük Tarım ve Hayvancılık Ülkesi olduğunu görüyoruz. Gelişmiş bir ülke olacaksak her zaman tarım, hayvancılık ve gıda sektörünü desteklememiz lazım. Türkiye de maalesef hayvancılık sektörü gerileme döneminde. Maalesef hayvan varlığında büyük bir düşüş ve azalma var. Bunun sebebi de belki planlamada da bazı hatalar var ama özellikle yem bitkilerinde yeterli desteğin olmaması. Üreticilerimizi desteklemek gerekiyor. Bu bağlamda Samsun Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından silajlık mısır tohumlarının bulunduğu paketler çiftçilere dağıtıldı. Program mısır tohumlarının dağıtımı sonrası sona erdi.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel