İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

​​​​​​​ÇARŞAMBA VE SPORA DAİR BEKLENTİLERİMİZ (2)

​​​​​​​ÇARŞAMBA VE SPORA DAİR BEKLENTİLERİMİZ (2)

Ülkemizde 60 yakın federasyon var ve gençlerimizi sporla buluşturmak için varlar, erinmezseniz bir göz atın isimlerine.

İlçemizde son dönemde bu alanların çoğunda aktivite çabalarını birlikte gördük izledik.

Halit Başkanın dokunuşları ile Kano,Güreş,Binicilik,Atıcılık,Motor ve Off Road ,Ragbi alanlarındaki çalışmalar dikkate değer olmuştur ve ilgi çekmiştir.

Bizim için esas olan gençleri sporun yukardaki yazdığımız alanları ile buluşturmak.

Belediye ve Milli Eğitim etle tırnak misali planlayıcı ve yönlendirici olursa Küreselci güçlerin İnternet üzerinden pasif bir oyuncu gibi dizayn etmeye çalıştığı gençlerimizi aklı, vicdanı ve bedeni hür bir gençlik olarak inşa edebiliriz.

30 milyon falan takımın taraftarı olmaktansa kendi yaptığı spordan zevk alan bir spor taraftar kitlesi daha sorgulayıcı olarak basit ve kısır TV deki spor yorumcularının peşine takılmaktan kurtulacaktır.

VAR da ileri geri muhabbetlerine takılmayarak spor kulübü başkanlarından adam gibi spor takımı yapmalarını ve izlenebilir bir ürün ortaya koymalarını isteyecektir.

Bu anlamda seçilecek Belediye Başkanımızdan talebimiz odur ki gençlerin olduğu her yerde rast gele değil organize spor aktivitelerine olağanüstü destek vermesi.

Spor yapan insan donanımlı eğitmenlerin ellerinde Dinine, Milletine, Vatanına göz dikenlere prim vermeyecektir. Ülkesinin bir adım ileri gitmesini spor sayesinde berraklaşan beyninde tasarlayıp düşünebilecek ve katkı sunabilecektir.

Hz İbrahim’i yakmaya çalışan Firavunun ateşine bir damla su dökmekte erdemli bir davranıştır.

Gençlerimizi dört bir yandan kuşatan bu sanal âlemin çıkış yollarından biri Allah’ın yarattığı bedenin aktif halde çalışır olması gerekmekte ki sağlıklı olabilsin.

Tabi olan her şeyden uzaklaştırarak beslediğimiz bedenlerimizin spor sayesinde temizlenebilmesi mümkün olabilecektir.

Bu yazdıklarımın Devlet politikası halinde uygulanır olması çabuk, etkili bir sonuç ortaya çıkaracaktır fakat yerel ölçekte yapılacak çabalar çok kıymetlidir.

Uygulamanın ana kademesi olacak 60 ya yakın federasyonumuz var, Devletimiz gereken desteği ve önemi kendilerine vermekte, yerel dinamiklerin bunlardan istifade etmek adına ellerini taşın altına koyması gerekmekte.

Bu iradeyi Kano ve Ragbi de ortaya koyduk ve okullarımıza kadar yayılmakta bu sporlarımız ve başarılar gelmekte.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesi ile Sporcunun Zeki, Çevik ve Ahlaklısını yetiştirmek boynumuzun borcu olmalıdır.

Bu yol zor ve meşakkatlidir, emek,sabır,mücadele,inançister. Yolumuz açık olsun diyorum ve gelecek günlerde spor alanında her şeyin daha iyi olacağına olan inancımı ifade etmek istiyorum.

Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi
SON YAZILAR