Çarşamba'dan yükselen yardım çığlığı: 'Burası bizim memleketimiz'
Samsun'un Çarşamba ilçesinde yaşayan Kronik Lenfositik Lösemi (KLL) hastalığıyla mücadele eden Mehmet Gür ve eşi Hacer Gür, yetkililere yardım çağrısında bulundu.
Samsun’un Çarşamba ilçesinde Kronik Lenfositik Lösemi (KLL) ile mücadele eden ve hastalığı ilerleyen 55 yaşındaki Mehmet Gür ve eşi Hacer Gür yetkililere seslendi. 6 Şubat depremlerinden sonra Malatya’dan Samsun’un Çarşamba ilçesi Dikbıyık Mahallesi’ne yerleşen depremzede çift, Çarşamba’yı memleketleri olarak gördüklerini ve buradan ayrılmadıklarını söyledi. Bu süreçte yaşadıkları zorlukları hayırsever bir vatandaşın kendilerini kayda almasıyla ifade eden çift, duygusal anlar yaşadı.
“Dikbıyık memleketimiz oldu”
6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketi sonrasında Malatya’dan Samsun’a göç etmek zorunda kaldıklarını ifade eden depremzede Hacer Gür, “Çarşamba’dan ve farklı yerlerden arkadaşlarım vardı, el işi grubundan tanışmıştım. Toplaşıp el işi yapardık, Yasin okurduk. Deprem olunca açıkta kaldık. Ben İzmir’e gittim, eşim Mardin’de bir arkadaşında kaldı. Hastalığı nedeniyle Malatya’ya yakın olduğu için orada kaldı.” dedi.
Gruba mesaj attığını ve bir vatandaşın kendisine dönüş yaptığını söyleyen Hacer Gür, “Sonra gruba yazdım, açıkta kaldık diye. Barınacak bir yere ihtiyacımız olduğunu söyledim. Çarşamba’dan bir arkadaş bir ev olduğunu ancak sobalı olduğunu söyledi. Ben de ‘Çatısı olsun, yeri kuru olsun, eşime bakabileyim yeter bana. Soba yakmaktan aciz değilim’ dedim. ‘Tamam’ dediler, biz de geldik yerleştik. Allah bin kere razı olsun. Dikbıyık’a yerleştik. Sağ olsunlar, sonrasında Çarşamba’ya yerleştik.” ifadelerini kullandı.
Eşi için her türlü zorluğa göğüs gerebileceğini söyleyen Hacer Gür, Çarşambalı vatandaşların her zaman yanlarında olduğunu da ekledi.
‘Elektrik, su, faturalar…’
Çarşambalı vatandaşların ve devletin her zaman kendilerine destek olduğunu belirten Gür çifti, elektrik, su ve kira gibi temel ihtiyaçlarının olduğunu ifade etti. Konuşma esnasında duygusal anlar yaşayan Kronik Lenfositik Lösemi hastası Mehmet Gür gözyaşlarına hâkim olamadı. Çifte yardım eden ve yatak imkanı sağlayan hayırsever Çarşambalı vatandaş, videoyu sosyal medya hesaplarından paylaşalarak çift için yardım çağrısında bulundu.