Çarşamba'da vekaletle kurban bağış standı açıldı

Çarşamba İlçe Müftüsü Cemal Uzun, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde yürütülen 2026 yılı vekaletle kurban kesim organizasyonu kapsamında açıklamalarda bulundu.

Haber Expres kaynağını Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin!
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Çarşamba'da vekaletle kurban bağış standı açıldı

Zübeyde Hanım Meydanı’nda kurulan bağış standında konuşan Çarşamba İlçe Müftüsü Cemal Uzun, vekaletle kurban organizasyonunun başladığını belirterek vatandaşları bağış kampanyasına destek vermeye davet etti. Müftü Uzun, 2026 yılı için belirlenen vekaletle kurban bedellerinin yurt içinde 18 bin lira, yurt dışında ise 7 bin lira olduğunu açıkladı. Kotası sınırlı olmak üzere, kurbanını Filistin’de kestirmek isteyen vatandaşların ise 15 bin lira ödeyerek vekalet verebileceğini ifade etti.

Çarşamba'da vekaletle kurban bağış standı açıldı

 

Hedef, rekoru kırmak

2025 yılında kurulan Kurban Bağış standında 500 olarak belirlenen hedef, Çarşamba’da vatandaşların desteğiyle 614 adet vekaletle kurban bağışı toplandığını vurgulayan Müftü Uzun, bu yıl hedeflerinin bu rakamın üzerine çıkmak olduğunu söyledi. 

Bağışlar müftülük üzerinden yapılmalı

İnternet üzerinden de vekaletle bağış yapılabildiğini hatırlatan Uzun, bireysel olarak yapılan bağışların doğrudan genel merkez adına kaydedildiğini belirtti. Bu nedenle vatandaşlardan bağışlarını, Çarşamba Müftülüğü üzerinden yapmalarını isteyen Uzun, bağışların müftülüğe gelerek, stant aracılığıyla ya da cami görevlileri vasıtasıyla makbuz karşılığında gerçekleştirilebileceğini dile getirdi.

Çarşamba'da vekaletle kurban bağış standı açıldı

“Daha güçlü bir gönül bağı kurmayı arzuluyoruz”

Kurban Bayramı arifesi akşamına kadar açık kalacak stantta vatandaşlarla bir araya gelmekten memnuniyet duyduklarını ifade eden Uzun, “Hem bağış sayımızın artmasını hem de vatandaşlarımızla daha güçlü bir gönül bağı kurmayı arzu ediyoruz.” dedi. Uzun, tüm vatandaşları vekaletle kurban bağışında bulunmaya davet ederek, yapılacak bağışların ve kesilecek kurbanların kabul olmasını temenni etti. 


 

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!