BİRİKTELİKLE IŞIK SÖNMEYECEKTİR

BİRİKTELİKLE IŞIK SÖNMEYECEKTİR
Şeker iş Çarşamba Şube Başkanı Türe, “Bu birliktelik devam ettiği takdirde, bu ışık sönmeyecektir.” dedi

Son günlerde çarşamba ilçemizin bir numaralı gündemi olan Çarşamba Şeker Fabrikasının yeniden üretime geçmesi konusunda Şeker - İş Çarşamba Şube Başkanı Sinan Türe, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Başkan Türe açıklamasına, öncelikle fabrikalarına sahip çıktıkları için tüm Çarşambalı hemşehrilerime fabrikamız çalışanları ve Şeker İş Sendikası adına teşekkürlerimi sunmayı borç bilmekteyim diyerek açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü. Türe, “Yine bu süreçte tüm siyasi parti ilçe temsilcilerimizin, Çarşamba Şeker Fabrikası ortak paydasında buluşarak fabrikamızın yeniden faaliyete geçmesi konusunda verdikleri beyanlar ve destekler bizleri ziyadesiyle memnun etmiş olup, fabrikamız adına geleceğe umut dolu bakmamıza sebep olmuştur’’diyerek açıklamalarına devam etti.

 Çarşamba kamuoyunun yakından takip ettiği süreci 2010 yılından itibaren üretim yapılmayan fabrikamızda, 2020 yılında genel müdürümüz Mücahit Alkan’ın kolay olanı değil de zor olanı tercih ederek, yeniden üretime geçmesi yönünde aldığı karar neticesinde revizyon çalışmalarına büyük bir heyecan ve şevkle başladık şeklinde açıklamasını sürdüren Başkan Türe,” Ancak; insanlık tarihinin en büyük salgınlarından birine sebep olan Covid-19 virüsü neticesinde çalışmalarımızı mecburen durdurmak zorunda kaldık. Salgının etkisini yitirmesiyle birlikte Genel Müdürümüz Mücahit Alkan ile yaptığımız istişareler neticesinde fabrikamızın yeniden üretime başlaması konusunda alınan karardan sapma olmadığını görmek, bakım onarım çalışmalarına kaldığımız yerden tekrar başlanacağı yönündeki umutlarımızı korumuştur. Söz konusu revizyon döneminde 25 milyon TL gibi önemli bir meblağ harcanmış olup tahmini 40-50 milyonluk harcama daha yapılarak fabrikamız hazır hale gelebilecektir.’’şeklinde özetledi.

     Şeker İş Şube Başkanı Sinan Türe Çarşamba Şeker Fabrikasının üretime başlaması durumunda en az 1000 kişiye iş imkanı doğacağını belirterek, bu rakam sadece fabrikamızda çalışacak kişi sayısı olup, pancar üreticisi, nakliyecisi, besicisi katıldığında oluşacak istihdam miktarını hemşehrilerimizin takdirine bırakıyorum’’ diyerek devam etti. Başkan Türe, Çarşamba Şeker Fabrikası ölçeğinde bir fabrikanın en az 150 milyon Euro’ya inşa edileceği gerçeğini bir kez daha vurgulamak gerekir. Ham şeker işleme tesisine sahip olan tek fabrika olma avantajına sahip olan ve devletin elindeki en genç fabrika olma özelliğini taşıyan Çarşamba Şeker Fabrikasının üretim yapmamasının, sadece bölgemiz için değil ülkemiz ekonomisi açısından da çok önemli bir ekonomik kayıp olduğu vurgusunu yaptı.

Bazı çevreler tarafından 11 yıldır üretim yapılmayan fabrikamızda, şeker pancarı temininde sorun yaşanacağı yönünde algı oluşturulmaya çalışıldığının farkında olduklarını, ancak bu algıya en güzel cevabı pancar üreticisi çiftçilerimizin temsilcisi olan ziraat odalarının yetkililerinin verdiğinin özelikle altını çizen Türe, Genel Müdürümüz Mücahit Alkan ile yapılan görüşmeler neticesinde, 3 ay pancar, 9 ay da ham şeker işleyerek, fabrikamızın 12 ay şeker üretebilen ülkemizdeki tek şeker fabrikası olmasının planlanmakta olduğunun müjdesini verebiliriz dedi.

       11 yıldır Çarşambalılar için hayal olan, Şeker Fabrikasının çalışma ihtimalinin artık gerçekleşmek üzere olduğuna tüm hemşehrilerimizin inandığını görmenin kendilerini daha fazla motive ettiğini söyleyen Sinan Türe, “Umutlarımızın yeniden yeşermesine vesile olan Türkşeker Genel Müdürü Mücahit Alkan’a, Çarşambalılar adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

      Şeker İş Çarşamba Şube Başkanı Sinan Türe; açıklamasına, “Fabrikamızın geçirdiği bu sıkıntılı süreçte verdikleri sonsuz destekten dolayı, Milletvekilimiz Fuat Köktaş ve Belediye Başkanımız Halit Doğan’a Çarşambalılar adına ne kadar teşekkür etsek azdır. Onların verdiği siyasi destek olmasaydı Çarşamba Şeker Fabrikasının çalışma ihtimali hayalden öteye gidemezdi. Fabrikamız tekrar üretime başlarsa ‘ki buna inancım tamdır’. Bunda aslan payının Vekilimiz Köktaş ve Belediye Başkanı Doğan’a ait olduğunu belirtmek, fabrikamız çalışanları adına boynumuzun borcudur.’’ İfadeleri ile açıklamasını şu cümlelerle sonlandırdı.

Başkan Türe, “Açıklamamın başında da vurguladığım gibi Çarşambalıların desteği sayesinde fabrikamızın ışığı sönmeyecek ve bölge ekonomisinin lokomotifi olacağı kesin olan Çarşamba Şeker Fabrikamız tüm Çarşamba hatta Samsun ve bölgesinin umut ışığı olacaktır.”

HABER-FOTO: Nurhan GÜZEL- Büşra KOCATAŞ- Erol ŞEKER

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber