ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

BİR GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCE

BİR GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCE

Değerli okurlarım;
Uzun zaman önce spor konularını gündeme taşır, bazı bilgilerimi paylaşırdım. Bazen bize kızanlar çok olurdu. Bazende haklı olduğumuzu söylerlerdi. Ama doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar misaliydi halimiz…
Hani adamın biri demiş ya; ‘Doğruluk bize dedemden kaldı.”Hani insan öldüğünde musalla taşına yattığında hoca sorar; Nasıl bilirdiniz? İşte orasını sizlere bırakırlar. İnsanlar iyi anılmak, iyi bir eser bırakmak için yaşar ve ölür…

Konu Çarşambaspor olunca çok yazılacak şeyler var da! Biz yazmıyoruz. Edebimizden, adamlığımızdan, taviz vermeyeceğiz. Hayatta dik durmak, düzgün olma sözünü verdik. Bir kere nokta kadar menfaat için virgül gibi bükülenlerden olmadık. Olmayacağız da…

Değerli okurlarım; Yazılacak, söylenecek o kadar şeyler var ki, hangisini söyleyeyim. Bir önceki ağabeylerim bana kızardı. Hep eleştiriyorsun, düşman mısın? Derlerdi. İnsan kendi memleketinin değerine kızar mı? Küser mi? Asla!.

Ama şu takımı alanlar bir defa şu yazan, çizenleri bir dinlese, sorun olmayacak. Ama burunlarının önüne baktıklarından, o makama geldi mi, başka normlara girdiklerinden, hiçbir şeye ilaçta olamıyorlar. Bir de en acı olanı ise harcanmalarıdır. Bir emek, bir heyecan, bir alın teri, harcamışsın. Sonra da gölgeden biri gelir, siz bu işi bırakın kardeşim deyiverir. Ondan sonra da kendine kızarsın. Ne işin var senin sporla, işin gücün yok mu senin dersin kendine kızarsın. Bu işler hep böyledir. Şimdi gelenleri de göreceğiz.

Şu gerçeğin altını çizelim. Birilerin adamı olmamak birilerinden emir,talimat almamak, ben bu takımı alırım. Ama siz bu işe burnunuzu fazla sokmayacaksınız diyebilmektir. Kendinizi harcatmayın. Bu millet size birilerinin adamı gözünde bakmasın o zaman başarılar üst üste gelir. Vesselam benim bu yazımdan kimse alınmasın. Burada kimseye itaat etmeyin. Yönetim ve hocalar takımlara ayrıldılar. Ayrılsınlar biri gider biri gelir .Eskiye teşekkür ederiz. Yenilere de hayırlı olsun dileriz, dileriz de kime ve kimlere dileriz. Peki bu ekip başarılı değimiydi? Onunda cevabı bizde kalsın. Dua ederim ki Atakum bizi kurtardı. Playoff'ta Havza bizi yenerdi.

Geçenlerde değerli bir abimle Çarşamba sporu konuştuk. Çünkü adı geçiyordu. Kendisine sordum. Asla öyle bir niyetim yok. Benden uzak dedi ve şöyle söyledi.  Bir iş adamına verileceğini duydum. Ankara’da aslen Samsunluymuş dedi. Bir vekil aracıymış ismi bende saklı kalsın peki senaryo nasıl olacak hep görüp bakacağız hep demişimdir. Bu gölge şahıs buradan ellerini çekmediği sürece bizce burası aynı tas aynı hamam olacaktır.

Değerli okurlarım bu işlerde alın teri çalınıyorsa, emek çalınıyorsa buralardan çıkar ve menfaatlenmeler oluyorsa buralarda başka işlemler yaşanıyorsa orada bereket, başarı, mutluluk, huzur olamaz. Birileri ısmarlama sen sensen gel bu işi başlat ben arkandayım ha. Ama şunları şunları yapma. Alma, gelme vs...

Her işi yaparken bir danışayım sorayım edeyim. Vah vah vah olmadı olmadı kardeşim. Cesaretli bir babayiğit çıkıp ta bu takımı alıp sen kimsin necisin kardeşim yardımını yapacaksan yap oda zaten mecburdur diyen çıkmıyor. Şöyle eskiye bir bakın ne esnaf abilerim bu takımı taşımıştır. Ne fedakârlıklar yapmışlardır bilemezsiniz. Kampanyalar, piyangolar, geceler düzenlemeler, esnaf esnaf yardım isteyenlerle bu takım ikinci ligden üçüncü lige taşımış onurlu bir şekilde. Takım bayrağını teslim etmemişlerdir.

Bırakın bu takım birilerinin egosunun tatmin yeri olacağına kayyuma kalsın birilerinin ağzından çıkacak kelimelere gebe kalınacağına bu takım olacak bir yiğit çıkar ve çıkacaktır da. Onun bunun ağız kokusunu çekmeyin derim. Daha doğrusu birilerine gebe kalmaya gerek yok.

Çözüm yolları çok basit öze dönüş şart. Çarşamba’nın kendi çocuklarının olması şart. Alt yapının sağlam oluşturulması şart. Tesislerimiz mükemmel ama başarı yok. Birde bu işlerden anlayanların iş başında olması şart. Bana göre en önemlisi gölgelerin olmaması gerekiyor. Herkes işini yapmalı herkes önüne bakmalıdır. Çeşitli senaryolar söyleniyor bakalım. Gelecekler bu takım bir üst lige taşıyacaklar mı? Kongre olacak mı?

Nelerin olacağı ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Bu işlere siyasetlerin nefret alın teri hırsızlığı adam kayırmacılığının olmadığı bir dönem sezon geçirmesi ve 2016-2017 sezonunun başarılı geçmesi dileğiyle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi
SON YAZILAR