• Haberler
  • Asayiş
  • Bayrampaşa'daki 12 Yıllık Sır Cinayeti Bir Damla Kan Çözdü

Bayrampaşa'daki 12 Yıllık Sır Cinayeti Bir Damla Kan Çözdü

İstanbul Bayrampaşa'da 12 yıl önce işlenen ve bugüne dek faili meçhul kalan servis şoförü Gültekin Yıldırım cinayeti, zanlının başka bir olayda verdiği kan örneği sayesinde aydınlatıldı. Cinayet mahallindeki kan iziyle DNA'sı eşleşen şüpheli Metin Ö., Muğla'nın Datça ilçesinde yakalandı.

24 Haziran 2014 tarihinde Bayrampaşa Otogarı yakınlarındaki yeşil alanda, servis şoförü Gültekin Yıldırım bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunmuştu. Gece saatlerinde işlendiği anlaşılan cinayetin ardından yapılan incelemelerde, Yıldırım'ın ceketinde ve teninde yaşanan boğuşma sırasında katilden döküldüğü belirlenen kan izlerine rastlandı. O dönem yapılan kapsamlı araştırmalara rağmen DNA eşleşmesi sağlanamadı ve Yıldırım'ın gasbedilen cep telefonu daha sonra Gaziantep'te bulundu. Olay, yıllarca faili meçhul dosyalar arasında kaldı.

Sinop'taki Kavga Cinayeti Aydınlattı
Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin faili meçhul dosyaları yeniden incelemesi sırasında Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen haber geldi. 2025 yılında Sinop Cezaevi'nin restorasyon inşaatında çıkan bir kavgaya karışan ve gözaltına alınan Metin Ö.'den alınan kan örneği, 12 yıl önceki cinayet mahallinden elde edilen DNA profiliyle eşleşti. Bunun üzerine harekete geçen Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları HTS (cep telefonu sinyali) incelemesinde de şüphelinin olay günü ve saatinde Gültekin Yıldırım ile aynı yerde olduğunu doğruladı.

Minibüste Yakalandı: "Hiç Hatırlamıyorum"
Kesinleşen delillerin ardından operasyon düğmesine basan polis ekipleri, zanlıyı yakalamak için Datça'ya gitti. İnşaatlarda çalıştığı belirlenen Metin Ö., Karaköy Mahallesi'nden Reşadiye Mahallesi'ne seyir halindeki bir minibüsün içinde kıskıvrak gözaltına alındı.

Kendisini yakalayan polislere "Olayı hiç hatırlamıyorum" dediği öğrenilen zanlının; tehdit, kasten yaralama ve güveni kötüye kullanma suçlarından toplam 5 ayrı sabıka kaydı bulunduğu tespit edildi. Gözaltına alınan zanlı, detaylı sorgusunun yapılması için İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne getiriliyor.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!