- Haberler
- Yerel Haber
- Baharatlar Hem Tat Hemde Şifa Sunuyor
Baharatlar Hem Tat Hemde Şifa Sunuyor
Samsun'un Çarşamba ilçesinde 9 yıldır aktarcı olan İpek Avcı, baharatlar hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.
“Baharatlar sadece yemekler için değil, sağlık içinde önemli”
Baharatların sadece yemekler için değil birçok hastalığada iyi geldiğini vurgulayan İpek Avcı, “Sağlık açısından gül hatmi öksürüğe iyi geliyor, çocuklarda sütün içerisine koyulup içirilebilir. Ada çayı ise genelde iltihaba ve enfeksiyona iyi geliyor. Zencefil, zerdaçal, çörek otu ise bal ile karıştırılıp yenirse öksürüğe iyi geliyor.” ifadelerini kullandı.