- Haberler
- Yerel Haber
- Baharatlar Hem Tat Hemde Şifa Sunuyor
Baharatlar Hem Tat Hemde Şifa Sunuyor
Samsun'un Çarşamba ilçesinde 9 yıldır aktarcı olan İpek Avcı, baharatlar hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.
“Çarşamba’da en çok kinzi baharatı tüketiliyor”
Çarşamba halkının en çok kinzi’ye ilgisi olduğunu söyleyen aktarcı İpek Avcı, “Çarşamba’da en çok kinzi diğer adıyla kişniş baharatı tüketiliyor. Şu anda salça zaman olduğu için kinzi, çemen, kimyon bunlar ağırlıklı satılıyor. Söylediğim bu baharatlar biber tuzu zamanı olduğu için halk bunları daha çok tercih ediyor. Kimyon baharatını kuru fasulye, kinzi baharatı kuru fasulye, nohutta kullanılıyor. Çarşamba halkı karabiber ve kinzi’yi daha çok tercih ediyor.” şeklinde konuştu.
Bakmadan Geçme