Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

AK Partiyi magazinleştiren Çetinkaya, MHP’yi gülümseten Aslan…

AK Partiyi magazinleştiren Çetinkaya, MHP’yi gülümseten Aslan…

 

Dünkü gazetemizi hatırlıyor musunuz? AK Parti İl Başkanlığı temayülünü yazmıştık. Yaşananları hayal kırıklığı olarak addetmiştim. Bazı AK Partili bu yazımı çok beğenirken elbette ki Osman Çetinkaya başkana yakın isimler bu yazıyı ve akabinde bizleri elbette ki sevmedikleri gibi irdelemeye başladılar. Ne güzel. Haklı olmak kadar güzel bir olay yok…

Çünkü atalarımız ne demişler: “Meyve veren ağaç taşlanır”. Yada kim demişti hatırlayamıyorum ama: “Birileri sizin arkanızdan konuşuyorsa, bilin ki ondan öndesiniz”. Bu sanırım o çevreye cevap olarak yeter de artar bile. Bu konuda bir konuyu daha dile getirip kapatıp başka partilerimize geçelim.

AK Parti temayülü o kadar basite indirgendi ki herkesi kızdırdı.  Son gelen bilgilere göre İl Başkanlığı ve yönetimine girebilmek için çok enteresan alicengiz oyunlar oynanıyormuş. Hele bunları bir açıklasak herkesin ağzı açık kalacaktır. Ama vakti var ve bizler de bekliyoruz. Kim kimle neler yapmış falan filan...

AK Parti tıpkı magazin programları gibi oldu. Bu başarı da elbette ki İl Başkanı Çetinkaya’nın eseri. Eseri ile herkes övünebilir. Başbakan Erdoğan’ın kurduğu bu partiyi magazinleştirenler utansın partililer değil.

Çünkü medyatik olmak için yaptığı her şey geri dönüyor. Kazanabilir mi?. EVET Kazanabilir ama asla gelecekte başarılı olamaz. Bizden söylemesi. Bunları yazmakla biliyorum ki zaten kapalı olan İl Başkanlık kapıları Çetinkaya ile de kapanacak. Kazandığı gün. Ama biz alıştıkta yeter ki Halka kapıları kapatmasındalar o yeter. Bu arada neden bu kadar Çetinkaya ile ilgili yazdığımı merak ederse bir telefon kadar yakınım. 

****  

Gelelim MHP’nin il başkanlık seçimlerine.

İl Başkanlığına hali hazırda tek isim Hasan Aslan aday olduğunu açıkladı.

Aslan’ı aslına bakarsanız çok yakinen tanımıyorum diyemem. Ama yeteri kadar tanıyorum. Çok yakından tanıdıklarımız yıllardır ne yaptı ki. Az tanımak çok tanımaktan iyidir.

Sözün özü; Hasan Aslan başkan (şimdiden söyleyebilirim) babacan tavırları, yüzünden gülümsemesi eksik olmayan, muhabbet ve insanlarla olan ilişki ve diyalogları mükemmel bir insan. Kendisini belediye başkanlığından tanırım.

Her zaman der ki: Siyaset halk için yapılmalı ve halka yalan konuşulmamalıdır. Çünkü yalan konuşan siyasetçinin bir gün gelip yalanı ortaya çıkınca, halkın yüzüne bakacak bir yüzü kalsın”. Ne güzel değil mi?

Şimdi yıllarca o makamlarda olup da artık halkın içine girmeden masa başında kağıt üzerinde oy toplayanlar artık halkın ve partilinin yüzüne bakamıyor. Artık yüz kalmamış ki. Ama Hasan Başkan ilçe ilçe dolaşıyor gerektiğinde halkla da buluşuyor. İşte siyasetin halka yapılması böyle olur. Halkı unutanlara duyurulur.

Bu arada bazı okuyucularımız Av. Gürhan Gündüz hakkında KİM BU ADAM demişler. Ben söyleyeyim. Tribüne oynamamış, siyaseti birilerine yağdanlık olarak yapmamış her gittiği yerde adam gibi lafını konuşan, dobra bir insan. En güzeli Çarşambalı oluşu…

Peki bir Çarşambalı başka Çarşambalıyı tanımıyorsa suç kimin. Ha Gündüz kendisini tanıtmadı diyecek olursa o insanlar: Mutlaka kendilerini de tanımıyorlardır. O referandumda, 2011 seçimlerinde Çarşamba’ da Çarşambalı MHP’lilerden çok gezdi dersem ve hala tanımıyor dersem demek ki bu işte art niyet var.

Keşke art niyetsiz Gündüz’ün yanında olsanız o güzel insanı tanıma ve kaybetmeme korkusunu yaşamaya başlarsınız ki bence o gün MHP de başarılı olmaya başlayacağı gün olacaktır.

Ne dersiniz?

Mutlu ve (sağ)- lıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi