30 yıllık korkunç cinayet çözüldü

Artvin'in Şavşat ilçesinde 30 yıldır kayıp olan Nigar Bilgin'in eşi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Kendisini ormandaki bir mağaraya kapatarak 20 yıl boyunca izini kaybettiren katil zanlısı koca Z.B., JASAT ekiplerinin operasyonuyla yakalanarak tutuklandı.

Artvin’in Şavşat ilçesinde 30 yıldır kendisinden haber alınamayan Nigar Bilgin’in feci bir cinayete kurban gittiği belirlendi. Yeni kimlik kartı başvurusunda bulunmaması üzerine başlatılan incelemede, eşini katlettikten sonra 20 yıldır bir mağarada gizlenerek yaşayan katil zanlısı Z.B. düzenlenen operasyonla yakalanarak cezaevine gönderildi. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, karanlıkta kalan 30 yıllık cinayetin JASAT ekiplerince aydınlatıldığını duyurdu.

Yeni kimlik başvurusu yapılmayınca gerçek ortaya çıktı

Şavşat ilçesinde Nigar Bilgin’in yeni T.C. kimlik kartını yenilememesi üzerine jandarma ekipleri tarafından mahalli tahkikat başlatıldı. Yapılan araştırmalarda talihsiz kadının yaklaşık 30 yıldır kayıp olduğu, ancak hakkında resmi bir kayıp başvurusunun bulunmadığı ve hiçbir dijital ayak izine rastlanmadığı tespit edildi. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, Nigar Bilgin’in kaybolmadan önce resmi nikahlı eşi Z.B. tarafından şiddet gördüğüne dair bilgilere ulaştı.

20 yıldır ormandaki mağarada yaşıyormuş

Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüpheli Z.B.’nin izini sürdü. Yapılan detaylı takip sonucunda zanlının yaklaşık 20 yıldır köyün dışındaki ormanlık alanda bulunan bir mağarada tek başına saklandığı saptandı. Zanlının kardeşlerinin verdikleri beyanların ardından harekete geçen ekipler, saklandığı mağaraya düzenlenen operasyonla katil zanlısı kocayı yakaladı.

Olay yerinde insana ait kemik parçaları bulundu

Gözaltına alınan Z.B. ile Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının katılımıyla yer gösterme işlemi gerçekleştirildi. Yapılan kazı ve aramalarda Nigar Bilgin’e ait olduğu değerlendirilen kemik ve kıyafet parçaları ele geçirildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen katil zanlısı eş Z.B. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şüphelinin kardeşlerinden A.B. hakkında yurt dışına çıkış yasağı, M.B. hakkında ise ev hapsi tedbiri uygulandı.

Bakan Çiftçi’den JASAT’a tebrik

Bakan Mustafa Çiftçi, "Yıllar geçse de güvenlik güçlerimiz izleri takip eder, gerçeği ortaya çıkarır ve sorumluları adalete teslim eder. JASAT ekiplerimizi, Artvin İl Jandarma Komutanlığımızı ve emeği geçen tüm Jandarma personelimizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
 

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!