ZOB Güngör, "Tarımsal Danışmanlık Hizmeti" sürüyor

ZOB Güngör, Tarımsal Danışmanlık Hizmeti sürüyor
Çarşamba Ziraat Odası Başkanlığı hali hazır da İlçe merkezi ve köylerde ki çiftçilere 8 Mühendis, 1 yönetici toplam 9 kişi ile 300 fındık, 70 sera olmak üzere 370 üreticimize Tarım Danışmanlık Hizmeti veriyoruz.

Çarşamba Ziraat Odası Başkanlığı geçtiğimiz yıllar da çiftçilere yönelik AB hibe programı hibe projesi sonrasında şimdi de aktif olarak Tarım Danışmanlık Hizmeti veriyor.  İlçe genelinde geçtiğimiz yıllarda özellikle Organik tarımla uğraşan çiftçileri eğitmek için Avrupa Birliğinden 90 bin Euro ödenek alınmış ve çiftçileri eğitmek ve bilinçli organik tarım yapmalarını sağlamak üzere OMÜ den gelen Öğretim görevlileri ile birlikte 8 ay gibi bir süre eğitim verilmişti. Bu hibe programı çerçevesinde büyük başarılar ve atılımlar elde edildiğini belirten Güngör, bu yıl da Tarımsal Danışmanlık Hizmeti İle Çiftçilerimizin yanında yer alıyoruz açıklaması yaparak şöyle devam etti.

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, "Tarımsal Danışmanlık Hizmeti ülkemizde 2006 yılında hayata geçmiş bölgemizde ise tam anlamı ile 2009 yılından bu yan bu hizmet veriliyor. Çarşamba Ziraat Odası olarak geçtiğimiz yıl Odamız bünyesi kadrosuna 8 Ziraat Mühendisi kattık. Bu gün bu Mühendislerimizle birlikte Ağacagüney, Kızılot ve Dikbıyık’da eğitim verdik. Eğitimlerimiz devam ediyor" şeklinde ifade ettiği danışmanlık hizmeti için şöyle devam etti.

Şuan yürüttüğümüz bir projemiz var. Bu projemiz  Tarım bakanlığı Destekli bir proje. Projenin amacı çiftçilerimizin seralarındaki, tarlalarında ki ürünlerine doğru biçimde nasıl bakmalar gerekir, nasıl ilaçlamaları gerekir bunlara yönelik de ayrıca hizmetler veriyoruz. Bu eğitim de 9 Tarım Danışmanı personellerimizin hepsi de görevlidir. Her biri 50’şer çiftçimiz ile sözleşme yaparak bu sözleşmesi olan çiftçilerimizle birlikte çalışıyorlar. Bizim Ziraat Odasından yardım alabilmeleri için önce Odamıza başvurmaları gerekmektedir şeklinde açıklama da bulunan Güngör, "Bu  çalışmalar halen 300 normal ekim dikim yapan çiftçimiz ile sürdürülüyor olup bu köylerimiz Karamustafalı, Soğucak, Dikencik, Orduköy, Kızılot, Akça tarla, Alibeyli, Kocakavak, Sahil köy, Durusu, Damlataş, Yenikaracalı, Kuşhane, Bölme çayır, Turgutlu, Yeni köseli, Karabahçe, Kiraz Bucağı, Bafracalı, Demirli' de sürdürülüyor. Ayrıca 70 çiftçimiz ile sera üzerine, Köylerimiz de hizmetlerimiz sürüyor" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber