Zeybek, “Sandıklara sahip çıkalım”

Zeybek, “Sandıklara sahip çıkalım”
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Referandum çalışmalarına Havza ilçesi Çakıralan mahallesinde devam etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandum için çalışmalarına Havza İlçesi’nde devam etti.
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “Anayasa değişikliği ile getirilmek istenen partili Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi; özü itibarı ile yetkilerin tamamı tek kişide toplanıyor. Bu bir rejim değişikliğidir. Yürütme, Yasama ve Yargıyı tek kişinin emrine veriliyor. Böyle bir Yönetim’de demokrasi olamaz. Toplumun demokratik hak ve özgürlüklerinin bir kısmı 12 Eylül 1980 darbesi ile elinden alınmıştır. Bu günde benzer saldırılarla; Tek kişiye verilen Kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisiyle; geniş emekçi yığınlarının demokratik hakları ellerinden alınmak isteniyor.  Tek kişinin bütün yetkilere sahip olduğu yönetim sisteminin adı açık faşizmdir. Gericiliğe ve faşizme karşı mücadelemizi güçlendirmek zorundayız, bunun için toplumun bütün kesimleri kenetlenmeliyiz. Düşünce farklılıklarını bir tarafa bırakmalıyız. Bu bir seçim değildir, bu seçim ile Gelecek kuşakların nasıl yönetileceğine karar vereceksiniz. Doğmamış insanların kaderini belirleyeceksiniz.” şeklinde konuştu.

“OY NAMUSTUR, SANDIKLARA SAHİP ÇIKALIM”

Milletvekili Zeybek, ziyaretlerde yaptığı konuşmasının devamında, “Demokratik haklarımızın korunması, Ülkenin ve gelecek kuşakların; geleceği için “Referandum” oylamasında herkesi oy sandığına götürmemiz gerekmektedir. Hangi tercihi kullanırsa kullansın mutlaka bütün yurttaşlarımızın oy kullanmayı bir yurttaşlık görevi olduğunu bilmeleri gerekir. Sandığa giden seçmenlerin çok iyi düşünmesi gerekir, sorumluluğunuz çok fazla, bugünü değil Ülkenin geleceğinin yönetimini oylayacaksınız. Bugün Ülkemizde yapılmakta olan “Referandum” kampanyalarında; Evet i devletin bütün imkânlarını kullananlar örgütlerken, hayır’ı halk örgütlemektedir. Halkımızı uyarmayı bir görev biliyorum, Anayasa değişikliği ile getirilmek istenen; partili Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin halkımızın yararına bir şey yoktur. Dünya da örneklerini çok gördük, tek kişi yönetimleri; Acı, şiddet, gözyaşı ve yoksulluk demektir. Referandum oylamasında oylarınızla gelecek kuşaklara demokratik bir ülke bırakmak istiyorsanız, oyunuza tercihimiz hayır olmalıdır. Sandıklara sahip çıkalım, ıslak imzaları almadan sandık bölgesini terk etmeyelim.” Dedi.           

HABER: Nuri ŞEKER – Nurhan GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir