Yol kimin? Büyükşehir yasası bıktırıyor...

Yol kimin? Büyükşehir yasası bıktırıyor...
2014 Yerel seçimleri ile birlikte Büyükşehir yasasının devreye girmesi vatandaşı çileden çıkartmaya devam ediyor.

Çoğu vatandaşlar özellikle yol, kanalizasyon, su, çöp gibi sorunlarını kimseye anlatamamanın tepkisini artık çeşitli yollardan vermeye başlaması endişeleri arttırıyor. 

Samsun'un hemen her ilçesinde olduğu gibi Çarşamba İlçesinde de vatandaşlar şaşkın. Büyükşehir Yasası ile birlikte ilçe belediyeleri çoğu sorumluluklarını yerine getirmediği gibi vatandaşlara da tepki gösterilmesine ve işlerini birbirine atan belediye yetkililerini kime şikayet edeceğini şaşırdığını iddia ediyorlar. Çarşamba İlçesinde son zamanlarda özellikle yol, alt yapı, su, gibi çöoğu hizmetlerin Çarşamba Belediyesi tarafından mı, yoksa Büyükşehir Belediyesince mi yapılacağını çözemiyor. Sorunlarını ilettikleri Çarşamba Belediyesinden cevap alamayan vatandaşlar tepkilerini sosyal medya üzerinden paylaşmaya başlamaları dikkat çekiyor.

Çarşamba İlkadım, Umut, Ataköy, Üç köprü gibi mahallelere giden ana karayolu üzerinde geçtiğimiz aylarda edinilen bilgilere göre Büyükşehir Belediyesi alt yapı çalışması başlattı. Yapılan çalışmalarda bu mahallelere giden ana arter kanalizasyon ve yağmur suyu borularını değiştirdiği ancak yapılan çalışmanın sahaya uygun olmadığını dile getiren vatandaşlar bu defa da kanalizasyon için kazılan yollarının yapılmamasından şikayetçi.Konu hakkında Çarşamba Belediyesinin hiç bir sorunu kabul etmediği ve vatandaşlara ısrarla Büyükşehir sorumlu diyerek şikayetleri umursamadıkları iddia ediliyor.

İlkadım yolu üzerinde ki çirkin görüntüyü çeken bazı vatandaşlar sosyal paylaşım sitesinden paylaşmaya başladılar. Yapılan yorumlar şöyle:  Ümmühan Giritli vatandaş, "Sözde alt yapı yapacağız diyerek bu yolu eşelediler. Yaptıkları alt yapı daha şimdiden taşmaya başladı. Yol berbat durumda her yeri çukur birinden kaçsam diğerinden kaçamıyorum. Dikkatsiz araba kullansam arabanın alt takımları bozulacak. Dün belediyedeki çözüm merkezini aradım yolun durumunu sordum aldığım cevap evlere şenlikti. Siz çarşamba'nın çözüm merkezini değil Samsun'un çözüm merkezini arayın!" dediler yorumu yaparak şöyle devam etti.

Giritli, "O yol bizim sorumluluk alanımızda değil. Dedim ki: o zaman siz neyi çözmek için orada varsınız? Neden ve neyin maaşını alıyorsunuz? Madem sembolik olarak duruyorsunuz o zaman kapatın o belediye binasını dedim. Ama kendim söyleyip kendim dinledim. Büyükşehire geçtik canım yol yok! Ve yolda ağır lağım kokusu zaten büyükşehir olmanın şartları bunlar.Yeni Türkiye budur arkadaşlar eski Türkiye'de zaten yol yoktu, şimdiki Türkiye'de ise yollar böyle. Allah b..l.n..z ...  versin..." sözleri ile tepkisini dile getirdi.

Geçtiğimiz haftalarda ise  yağan yağmur sonrası yeni yapılan yağmur ve kanalizasyonların yetersiz olduğu nu mahalle sakinleri dile getirmiş, "Mühendisler araziye çıkmadan oturdukları yerden proje yapıyorlar. Bu nedenle de bu görüntü ve pis kokuları biz çekiyoruz. Belediye Başkanları gelip görmezler mi bunları?. Mühendisler oturdukları yerden üstlerini kirletmeden proje yapacaklarına araziye çıksınlar, insanların sıkıntılarını görsünler ve kalıcı ve yerinde çözüm üreterek proje yapsınlar. Hadi kanalizasyonları rezil ettiniz bari yıktığınız, kazdığınız yollarımızı yapsaydınız. Bunlarda hiç hizmet veya insanlara saygı kalmadı. Herkes suçu birbirine atıyor. Yazıklar olsun. Seçim dönemi gelip yine yol, su, kanalizasyon sözü verecekler. Bu defa bizde onlara kendi yaptıkları gibi oy sahipleri biz değiliz gidin oy sahiplerine isteklerinizi iletin diyeceğiz. Sabırsızlıkla o günü bekliyoruz" şeklinde tepkilerini dile getirmişlerdi.

Konu ile ilgili sekerhaber.web.tv' de: http://sekerhaber.web.tv/video/her-yagmurda-baskana-isyan-neden__qjehrgvcv9u

www.haberexpres.com.tr adresinde ise; 30 Mayıs 2016 tarihinde "Başkana Vatandaşın tepkisi neden?" manşeti ile yayınlanmıştır.

HABER MERKEZİ

yol-kimin-buyuksehir-yasasi-biktiriyor..-(3).jpg

yol-kimin-buyuksehir-yasasi-biktiriyor..-(2).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel